fredag 21 januari 2011

Thai-kyckling - med chili och kokos

Ikväll blir det thai-kyckling. Jag älskar denna rätt och har kört efter samma recept i flera år. Numera lite mer på fri hand, i början mycket mer strikt efter receptet. Prova gärna att tillaga den, för det är JÄTTEGOTT! Här kommer mitt något modofierade recept. Prova dig gärna fram till en egen version.

1 kycklingfilé/person i strimlor
2 dl grädde (kan uteslutas beroende på hur mycket kokosmjölk man tar)
2-5 dl kokosmjölk (efter smak - såsen blir jättegod, så man vill gärna ha mycket... Ta inte light kokosmjök, för då försvinner en del av smakerna)
nudlar eller ris

Marinad:
1 tsk sesamolja
2 msk hot chilisås
1 msk sweet chilisås
1 msk ostronsås
1 msk kinesisk soya
2 msk solrosolja (eller annan neutral olja)
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk riven färsk ingefära
juicen från en pressad lime

Blanda alla ingredienser till marinaden och tillsätt strimlad kyckling. Låt marinera i minst 15 minuter. Gärna längre. Stek kycklingen (med all marinad) och häll i kokosmjölken och grädden. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt. Servera med kokt ris eller nudlar. MUMS!

Det kostar lite att köpa alla ingredienser den första gången, men de räcker länge så det blir inte så dyrt i längden.

3 kommentarer:

  1. Oj, vad det där lät gott, måste prova nån dag! Mannen gav 50 € för min väska på en loppis där nån hade bara nya, fejk grejer, men den är otroligt välgjord :-) Ha en fin kväll!

    SvaraRadera
  2. Kan bara hålla med ovanstående talare, det där lät riktigt gott! Får nog testa det någon dag. Tack! :-)

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)