fredag 17 september 2010

AAAaaaaajjjjjj!

Idag drog jag iväg till den där tandläkarspecialisten. Hon hade bara en kvart på sig att titta på min röntgenbild som jag tagit med mig och sedan ta ett beslut. Resultatet blev en ny röntgenbild och sedan konstaterade hon att tanden var tvungen att tas bort. Andra alternativ fanns temporärt, men slutresultatet skulle i alla fall bli att jag var tvungen att ta bort tanden. Sedan konstaterade hon att hon precis hade fått återbud till tiden efter mig, så ville jag så kunde hon ta bort tanden med en gång. Som specialist hade hon då möjlighet att fylla på med artificiellt tandben om det skulle behövas. På så sätt skulle jag slippa att först dra ut tanden, låta det läka och sedan gå tillbaka och öppna upp det för att fylla på med artificiellt ben... Lät inte så lockande det heller. Sååååå....

Jag beslutade mig för att dra tanden med en gång. Själva utdragningen gjorde inte ont, även om det är obehagligt med allt knakande, tryckande och dragande. Inte heller när hon sydde ihop eländet kändes det något. Men NUUUU! Efteråt gör det faktiskt j-vligt ont!!! Och vi som ska på fest ikväll!!! Hur ska det gå????

Och som om det inte är nog med jäkligheter så får jag inte dricka varma drycker under helgen. (Hur ska jag klara mig utan te på morgonen och lite kaffetårar då och då?) Och sedan kostar en liten stifttand i runda slängar 25 000 kr. Att dra ut tanden var dock billigt - även hos en specialist... Bara 105 Euro.

PS. Och någon påfyllnad av tandben behövde jag inte. Man tackar... DS

4 kommentarer:

 1. Bedöva eländet med lite rödvin? Jag drog ut en för många år sen, näst längst bak, kostade 400 €!! Bestämde tvärt att jag är utan tand där bak, säkert svindyrt.... Hoppas du kan njuta av kvällen, kram!!

  SvaraRadera
 2. aj! aj! huga. fy för den lede...aj.
  kramar om o hoppas det lägger sig...!!!smärtan alltså!!

  SvaraRadera
 3. Usch! Jag lider verkligen med dig! Har sådan fruktansvärd tandläkarskräck så jag gruvar alltid massor innan jag går hos en tandläkare! Hoppas du ändå får en trvlig kväll.

  SvaraRadera
 4. Huuu så hemskt... (fast ett liv utan tandläkare hade varit ännu hemskare).
  Finns få saker som gör så ont...Lider med dig!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)