onsdag 23 mars 2011

Tro't eller ej

Men avloppet är fixat! Inte så där som jag trodde dock. Nä, varför förstöra halva badrummet och öppna upp golv och väggar när man kan dra avloppet utanpå??? Man upphör aldrig att förvånas. Eller, ja här i Belgien blir man faktiskt inte förvånad. Allt som handlar om att fixa huset (som någon annan hyr) ska göras på billigaste möjliga sätt. Inklusive avloppet alltså. Måste bara berätta i detta sammanhang att jag har hört talas om personer som fått sitt trasiga kylskåp utbytt mot ett "nytt" gamalt ett. Hyresvärden har då ställt dit sitt eget gamla och tagit det nya åt sig själv. Fiffigt va?! Man borde helt klart bli hyresvärd i Belgien! Vet ni förresten att de tjänar in hyran skattefritt här? Och att hyresgästen betalar för allt slitage - även det "normala slitaget"? Snacka om bra inkomst.

PS. Men det spruckna handfatet blev aldrig utbytt... DS

6 kommentarer:

 1. Va...?! Låter ju helt galet. (Men klart hyresvärdarna är nöjda). :-P

  SvaraRadera
 2. Haha. Kanada är också ett äventyr när man är hyresgäst. Vår "nya" spis var begagnad och kylskåpet de kom med när det gamla gått sönder var inte heller nytt. Men man ska tacka och ta emot för det var både rengjort och spraymålat för att dölja eventuella skavanker. :)

  SvaraRadera
 3. Jo, förresten... På tal om det här med graviditetshormoner - kika in här: ipuddingklubben.blogspot.com

  SvaraRadera
 4. Jaa, man har hört många historier ang. belgiska hyresvärdar. MEN i sammanhanget vill jag nämna att min väninna hyrde ut sitt hus i Sverige och blev ALDRIG av med hyresgästen!! Hyresgästen både misskötte huset och betalade INTE hyra....Som hyresvärd i Sverige har man inte rätten på sin sida. Nu är det packning som gäller - kommer att sakna våra "åker-vandringar".

  SvaraRadera
 5. Lagom är bäst. Sverige och Belgien är verkligen dess motsatser när det gäller hyreskontrakt.

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)