lördag 20 augusti 2011

Ett lamp-problem mindre

Problem är till för att lösas och ibland liksom hoppar nästan lösningen på en utan att man hunnit grubbla färdigt ens. Jag låg vaken i natt och funderade på hur vi skulle kunna sätta upp en lite snyggare lampa på gästtoaletten nere i källaren. Det här är ju inte den vackraste lösningen jag har sett...
Uttaget för elen sitter mitt på en kakelplatta så det är ingen enkel match att sätta upp en lampa där. Det kräver en kakelborr och lite skicklighet så att man inte förstör mer än nödvändigt. Men eftersom vi ju hyr vårt hus vill man inte riskera ett misslyckande. Tänkte att det vore ju fiffigt med en lampa med sugproppar, eller någon lampa som man liksom kan spänna fast i själva eldosan. Men jag har faktiskt aldrig sett varken det ena eller det andra. Men så idag var vi på ett byggvaruhus i ett annat ärende och vad hittar jag då? Jo en lampa som man kan sätta direkt i ett eluttag!
Och då fick jag en idé! Med lite hjälp från maken monterades en vanlig väggkontakt.
Det såg riktigt bra och lovande ut.
I kontakten stoppade vi lampan...
...och så monterade vi en spegel med självhäftande tejp också. Färdigt!
Inte någon åverkan på kakelplattorna och ändå fick vi både belysning och en spegel på väggen. Med tanke på förutsättningarna är jag är mer än nöjd.

2 kommentarer:

  1. Visst är det häftigt! Jag brukar också lösa sådana problem när jag inte kan sova, sist nu med skjutdörrsgarderoben - det blev SÅ bra!

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)