onsdag 13 november 2013

Tacka vet jag tyska påslakan

En trevlig sak med Tyskland är alla deras fina lakan av hög kvalitet och deras stora (80 x 80 cm i stället för 60 x 40 cm) sköna dunkuddar och duntäcken. En annan fördel är att alla påslakan och örngott är försedda med blixtlås. Det betyder att inget täcke kan hänga ut och allt ser så mycket finare ut. Jag köpte nya lakan och kuddar här om veckan och maken var överlycklig. :-) Det var jag själv också, eftersom jag lyckades köpa dunkuddar för halva priset och nya påslakan för 30 % av ordinarie pris.
På Karstadts hemsida hittade jag detta gulliga påslakan. Tänk att få ha en hund (finns även med katt) i sängen... Vilken lycka! 

Nu är jag supersugen på flera nya lakan. När till och med min man klagar på att vi har gamla lakan, då är det illa...

PS. Fast tyskarnas underlakan suger. De är oftast av jerseytyg och av drapå-lakan-typ och jag vill helst ha bomullssatin. DS

10 kommentarer:

 1. Gulligt påslakan med hund! Jag tar gärna ett med katt på.

  SvaraRadera
 2. Jag håller verkligen med, speciellt när det gäller tyska kuddar! Så underbara att sjukna ner i!

  SvaraRadera
 3. Att tyska duntäcken är underbara det visste jag, men inte att påslakanen var speciellt bra. Ska bli att köpa en omgång nästa gång vi åker till Tysklan. Dragkedja låter superbra!
  Kram M.E

  SvaraRadera
 4. Tänk vad olika man kan vara. Jag kör med min svenska kudde fortfarande och vägrar köpa sängkläder med dragkedja. De där "dra-över-lakanen" är opraktiska att vika men faktiskt rätt enkla att bädda med.
  Jag minns när jag kom till Tyskland. Hade den gamla sortens "täcke" som liknade en enorm kudde. Där hade man nästan problem med att se vad som var täcke och vad som var kudde... ;-)

  SvaraRadera
 5. Inte mycket som slår nya fräscha lakan!

  SvaraRadera
 6. ett påslakan med sovande hund-tryck på vill jag också ha! Blir bra nattsällskap för Bingo;-)

  SvaraRadera
 7. Blixtlås på påslakan låter superbra, det måste jag kolla nästa gång jag åker ned :)

  // Eva

  SvaraRadera
 8. Håller med i Familjen Olofssons ägor finns det några tyska fabrikat som verkar helt outslitliga. Ett bra lakan är ju som bäst efter 5 år när det är underbart nött och inlegat....hm...lätt lite äckligt, men du är ju en klok kvinna och känner mig väl sedan en tid så du vet vad jag menar! (ler)

  något mycket pinsamt.....förstår faktiskt inte att du fortfarande skriver hos en så stor skit som jag.

  Det finns nu tre olika tekoppar i mitt hem som alla är tänkta till dig, först en som jag köpte på loppis i orginalkartong oanvänd, en riktigt brutal 90-tals bytta, trodde Lilla Frun råkat sälja den av misstag, nu hittad. Sedan en vacker edition ifrån Indiska, inte unik alls men i mitt tycke mycket fin......sedan, ja sedan den som du ska få av mig i Julklapp.....vart kommer du vara i Jul? Skicka adressen till jernsaxen@live.se (ja, förlåt igen) so kommer den med vändande post! Lovar, lovar, lovar, lovar........!!!!

  Någondag så ska du få höra alla ursäkter......kanske är det så att jag kämpar med en sådan urdjävlig existentiell ångest att jag bara klarar av det nödvändigaste i livet och att få iväg en tekopp via posten är en stor utmaning, bakom våra bloggar döljer sig det mycket har jag lärt mig under 5 år i detta forum!
  Stor Kram ifrån Oumberlige Peter!

  SvaraRadera
 9. Åh så avensjuk jag blir på nya påslakan med dragkedja!!!
  Ja her finns det minsann inte något liknande!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Fast här hemma i Sverige så har ju en hel del påslakan tryckknappar längst ner. Funkar rätt bra det med!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)