fredag 6 december 2013

Tekoppen har kommit!

Igår kväll kom så äntligen min efterlängtade tekopp från Oumberlige Peter. Ni som följt min och Peters bloggar vet ju att vi haft ett tekoppsutbyte på gång under en längre tid... Kanske finns det de som tvivlat på att Peters kopp någonsin skulle landa hemma hos mig - men det har inte jag! Jag har hela tiden vetat att förr eller senare kommer det en kopp. Och det gjorde det! Senare. ;-)
Lånad bild, då min kamera tyvärr strejkar!
Och vilken kopp sedan. Kopp med fat vill jag förtydliga. Nu för tiden är det ofta mugg som gäller, så rationell som den moderna människan blivit. Men denna kopp har även fat och det förstärker den lite gammeldags, hemtrevliga känslan. Dessutom gör det inget om man spiller lite, vilket jag gör ganska ofta. Min vana trogen häller jag mjölk i teet tills det bara är ytspänningen som håller vätskan kvar i koppen. Ganska dum vana när man tänker efter, med mycket spill. Men jag kommer nog inte att ändra mig så ett fat kommer därför mer än väl till pass.

Koppen heter "At Sea" och kommer från By Muttis kollektion Tro, Hopp och Kärlek. Den är handgjord i vitt porslin med blått mönster liknande tatueringar. Designen står Eva Gernandt för och hennes motiv handlar om frihet, kärlek och hemlängtan. Så träffande och så förträffligt min kära bloggvän Oumberlige Peter alias Ulv Röde! Hemlängtan har jag och tatueringar gillar jag. Tyvärr har jag inte någon tatuering, inte ens på ett hemligt ställe. Men jag har varit sugen på det länge. Redan i mitten av 80-talet önskade jag mig en svala på rumpan. Då var det helt ute med tatueringar och pappa hotade med att slänga ut mig om jag kom hem med en tatuering. Just då trodde jag nog på hoten. Idag vet jag bättre. Min pappa hade älskat mig mist lika mycket med en tatuering. Så det så. 

Nu - dags för en kopp te! :-))

5 kommentarer:

 1. Men oj vad det dröjde! Minns att jag, Oumberlige Peter och Pockethexan vandrade genom Gamla stan i Stockholm en kall novemberkväll (2012!!!) och pratade om "din" kopp. Jag hittade en jättefin kopp, men Peter menade att det skulle vara med fat. Kul att han äntligen hittade en kopp!
  Hoppas att teet smakade.
  Ha en fin helg!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 2. Hihi, ja det var då en riktigt fin tekopp du fick som speglar precis din hemlängtan....!
  Nu kommer väl din hemlängtan inte att lägga sig för du blir för evigt påmint om detta varje gång du använder koppen... ;-)

  SvaraRadera
 3. Aaaa....äntligen är detta projekt i hamn! (ler) Nu ska jag bara lyckas med att bli Sveriges finaste antikhandlare med bara Oumberligating i butiken! Har en affärsidé men jag behöver lite finansiell uppbackning bara och just nu tror ingen på Oumberlige Peter och hans ideér om just Oumberligating.Antikshopparna är fyllda med bråte som ingen vill ha, och i de riktigt fina är allt för dyrt! Ett mellankoncept behövs, men där varje sak får ta sin plats, som exempelvis ett par Chokladkoppar ifrån Marieberg.......(ler) Skriver mer sedan, ska iväg och skriva ett prov nu....helt djävla galet, jag skriver om psykiatri och alla dess symptom......obehagligt att känna att allt stämmer på mig själv! (ler) Stor Kram ifrån Peter!

  SvaraRadera
 4. Designen är inspirerad av sjömäns tatueringar (känner Eva G), gillar verkligen den här serien! Fin kopp!

  SvaraRadera
 5. Underbar kopp! Såg servisen för första gången i höstas i Göteborg och föll direkt för den! Den kommer du dricka många goda koppar té ur!
  Kram M.E

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)