Ni bara måste prova denna läckra och enkla fiskgryta med asiatiska influenser! Den är superlätt att laga och smakar jättegott!
4 port
4 port
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 20 min
Klart på: 30 min
Tillagning: 20 min
Klart på: 30 min
Ingredienser:
- 600 g lax
- 1 röd paprika
- 1 - 2 morötter
- en bit färsk ingefära, mängd efter tycke och smak
- 5 tsk röd currypasta (gärna lite mer tycker jag)
- 2 tsk olja, ex. solrosolja
- 2 burkar (a´400 ml) kokosmjölk
- 1 tsk fisksås
- 0,5 tsk socker
- 2 msk pressad lime
- toppas med massor av färsk koriander vid servering
Tillagning:
- Skölj, rensa och skär laxen i 3x3 cm bitar. Lägg på en tallrik vid sidan så länge.
- Skala morot och ingefära och skär i tunna, tunna stavar. Lägg på en tallrik vid sidan så länge.
- Skär paprikan i större bitar. Lägg på en tallrik vid sidan så länge.
- Stek currypasta med olja i en gryta i 30 sekunder.
- Tillsätt kokosmjölk. Låt puttra i 3 minuter.
- Tillsätt morot och ingefära. Koka tills grönsaker känns klara cirka 5 minuter.
- Tillsätt en halv tsk fisksås och smaka av med lite socker och pressad lime. Smaka av grytan med currypasta för hetta, fisksås för sälta, socker samt lime för syra.
- Tillsätt lax och paprika och koka 2-3 minuter .
Servera lax-grytan med ris. MUMS!
Den låter mycket smaskig... Måste provas direkt vi har lax i hus.
SvaraRadera