fredag 27 juni 2014

Vi flyttar heeeeeeeeeeeeem!!!

Nu är det officiellt. Vi flyttar hem till Sverige och Västerås i augusti. Tyvärr fick vi slutgiltigt besked så sent som för tre veckor sedan, så här är allt KAOS. Gymnasieskolor är fixade åt ungarna och själv lyckades jag på 10 dagar fixa ett nytt jobb. Jag ska åtminstone för ett bra tag framöver lämna universitetsvärlden och bli gymnasielektor i matematik. Bättre betalt än att vara pedagogisk utvecklare på något av våra större svenska universitet har det visat sig. Och jag känner mig i skrivandets stund både inspirerad och livrädd. Makens jobb är fortfarande inte officiellt utannonserat, men vi hoppas att det ska landa under nästa vecka. Bara boendet kvar... Har ingen aning om hur vi ska kunna fixa det på bara ett par veckor. Troligen får det bli en mellanlandning på något tillfälligt boende innan vi kan flytta in i ett hus. Men man kan ju alltid be en bön och hoppas att allt löser sig.

Sååå. Kanske kommer ni som eventuellt fortfarande läser min blogg att få höra av mig oftare igen. Och sedan är jag lite nyfiken på att få träffa alla mina bloggkompisar IRL när jag kommer hem till Sverige. Ni har varit en viktig del av mitt ibland ganska ensamma hemmafruliv.

Vi hörs!

15 kommentarer:

 1. Så roligt! Hurra! Men jag blir alldeles slut av att tänka mig in i er situation just nu...Västerås är ju nästgårds så jag hoppas vi kommer att ses! Glöm inte ta dig tid att blogga tiden som är kvar innan flytten, vi vill ju alla ha koll på vad ni gör :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska försöka blogga lite mer igen. Har haft en välgörande paus. Julitta ligger ju inte så långt bort, så jag hoppas att vi får anledning att träffas! :-)

   Radera
 2. Jag föreslår ett homecomingparty (knytkalas kanske) - öppet hus för bloggkompisarna som haft så mycket roligt tillsammans med dig på distans.
  Kan t.ex. fortfarande skratta åt era barns förberedelser inför kompisar som skulle övernatta … och Buzz har en permanent plats i minnet.
  Sverige har en skriande brist på mattelärare - kanske ska du blogga (anonymt) på nya jobbet så att fler får upp ögonen för yrket? Tror att det kunde bli hur underhållande som helst.
  Och grattis till era nya jobb, låter som om maken blivit befordrad.
  Barnen kommer antagligen att häpna över den kravlösa svenska skolan och de likriktade nya kompisarana… (började själv i svensk skola vid 15, det var en rysare, och en av sönerna gick ett år i svenska skolan i London vilket var ytterst välgörande, men effekten hölls inte vid liv efter hemkomsten…)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken god idé med ett homecomingparty för alla bloggvänner! Den idén köper jag rakt av. Måste bara hitta ett hus att bo i först. :-)

   Radera
 3. Välkommen hem!

  /ej hundägare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej "ej hundägare"! Man måste inte vara hundägare för att följa den här bloggen. Dessutom blir man ju så nyfiken på "Anonym". Alla andra kan man liksom kolla lite genom att besöka deras bloggar, men inte dig minsann. Någon jag känner? Någon jag inte känner? Kittlande retfullt att inte veta.

   Radera
  2. Nej, du känner mig inte. Jag brukar läsa din blogg via Arlos - och har saknat den. Jag har ingen egen blogg - och ingen hund som framgår. Jag brukar kommentera i några hundbloggar (två små hundar och en matte, Arlos blogg, och någon enstaka annan hundblogg, bl.a. din. Jag har ingen praktisk erfarenhet av hundar. Jag har läst några böcker om hundar, bl.a. Hundens språk och tankar av Per Jensen och Eva Bodfäldts Kontaktkontraktet. Intressanta och givande - men kan självklart inte säga att jag därför har teoretiska kunskaper. Varför kommenterar jag då på hundbloggar? Två små hundar... därför att jag tycker om den bloggen, ffa ärligheten och kunskapstörsten. Och Arlos blogg för den är så underbart rolig, och ibland får mig att brista ut i limerick-rimmade verser.
   Leker då och då med tanken att skaffa en hund (senast en toy-pudel) - men jag tror inte att jag riktigt är husdjurstypen...
   ej hundägare (som i sammanhanget säger mer om mig än ett namn), kvinna, 65+, Uppsala

   Radera
  3. PS.
   Djurs beteende (även människans) har alltid intresserat mig. Och läst en del blandat i dessa ämnen. Läser mycket och har alltid gjort. Älskar poesi. Arbetat inom naturvetenskap. Tycker om att fotografera. m.m.

   Radera
  4. Åh vad roligt med en sådan fin presentation. :-) Kul att du hittat min blogg! Hoppas att jag kan skärpa till mig så att du får mer utbyte av den än du fått de senaste månaderna... Ska bli ännu roligare att i fortsättningen få ta del av dina kommentarer och veta åtminstone lite mera om kvinnan bakom dem.

   Vill bara tillägga att jag aldrig trodde att jag själv var en hundmänniska. Inte min man heller. Men nu vill ingen av oss leva utan hund. Att bli älskad och välkomnad hem varenda dag - helt villkorslöst - är värt så mycket mer än de praktiska problem som ibland uppstår då man är hundägare. Toypudel tror jag är en fantastiskt trevlig och intelligent hund.

   Radera
  5. :-)
   /ej hundägare

   Radera
  6. Men vad kul att få ej hundägare presenterad här😊. Trogen kommentator hos oss och skicklig limericksnickare!

   Radera
 4. Spännande, och kul! Hoppas verkligen du fortsätter blogga om hur det är att återflytta!
  Hälsningar från Connecticut

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är min ambition i alla fall. Enligt all forskning är det jobbigare att flytta hem än att flytta ut, så vi har verkligen något att se fram emot... ;-)

   Radera
 5. Jaa grattis men shit vilken kaos sommar det blir för er men samtidigt ett äventyr :)

  SvaraRadera
 6. Grattis till nya jobbet o välkommen tillbaka till Sverige!! Tycker oxå det vore kul att ses IRL. Blir spännande att se hur hundarna går ihop;-) Ett alt är att ses i Sthlm med flera ställen att gå till med hundar. Kan förresten tipsa om svenska Chinese Crested-klubben www.ccclub.se med flera lokala klubbar som har olika aktiviteter (finns mest uppdaterat på Facebook).

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)