lördag 13 november 2010

Min hund är nog tankeläsare

Nu har det bannemig regnat och blåst en hel vecka i sträck. Inte lite regn och inte lite blåst, utan jättemycket av båda delar. Förutom att det är tråkigt med grå himmel, snålblåst, vatten och kyla så har hundpromenaderna blivit extra svåra att motivera för Buzz. Han gömmer sig under bordet varenda gång han känner av att vi är på väg ut. Och känner av - ja det är han helt otroligt duktig på att göra. Jag fattar faktiskt inte hur han gör. Ibland tror jag att jag fått en tankeläsare till hund, för hur jag än försöker lura honom så fattar han ändå. Tack och lov har vi lite overaller att klä på honom, men tyvärr ingen riktigt bra regnoverall. Vi har köpt en del olika regntäcken, men de bara prasslar och läcker igenom så det kan vi lika gärna vara utan. Funderar på att försöka sy en overall själv av någon gammal avlagd regnjacka som barnen haft. Äkta galon/PVC ska det va!

5 kommentarer:

 1. Hamsterhunden är precis likadan, regnar det och är blött i luften så blir hon en supermes på att gå ut. (Snö och kyla funkar däremot, bara det är torrt)

  Täcken har varit hopplöst att hitta, är de prassliga eller styva/tjocka så vägrar hon gå i dem.

  Men äntligen hittade vi ett som funkar :)
  Från Hööks, ett Softshell-täcke. Mjukt men vattentätt. Perfa :) Och eftersom min hamsterhund är en kvarts kinesisk nakenhund kanske det täcket kunde passa din kines?

  Nu kanske du inte kan beställa från Hööks till utlandet (eller det kanske man kan?) men du kanske kan hitta och prova ett liknande där du är?

  Annars har jag provat att sy eget täcke också, snodde bonusdotterns urväxta stalljacka och tog ryggbiten och sydde ett täcke som hamsterhunden hade första vintern. Men det täcket har hon växt ur nu. :)

  SvaraRadera
 2. Detta täcket är det, missade att bifoga länken:
  http://www.hooks.se/product.aspx?productid=045586&deptid=196&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC

  SvaraRadera
 3. Åh, tack för tipset, ska genast testa! Fast jag skulle behöva en overall med ben också... Buzz är så frusen att han behöver värme på benen också. Det är verkligen ett öde att vara nakenhund!

  SvaraRadera
 4. Zelda o Nemi har Hurtta regnoverall pro, den fungerar utmärkt, det finns även ett fleecefoder som nog passar nakna hundar.
  Finns att beställa på nätet exempelvis från www.zoovaruhus.se/Hurtta.htm

  Lycka till - skulle inte själv vilja gå ut utan kläder när det regnar kallt...

  SvaraRadera
 5. Tack Åsa. Jag har köpt en vattentät overall från Hurtta. Problemet är att jag inte hittar någon vettig storlek. Buzz har en rygglängd på 40 cm och ett bröstmått som är ca 50 cm och en midja på 30... Den jag fick köpa stl 452 är helt okej förutom benlängden. Men att kosta på en skräddare att ändra på en redan jättedyr overall känns konstigt. Tycks vara en konstig modell på hund, för jag har haft svårt att hitta overaller som passar. De med bäst passform har varit från Litentass, men det är bara fleeceoveraller än så länge. Vi måste hitta bättre material som tål vatten.

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)