torsdag 17 juni 2010

Föräldrarna till Bryssel

Nu har jag skickat mamma och pappa till Bryssel. Jag körde dem till tågstationen i Waterloo och sedan tar det bara 27 minuter in till centrum. De ska ta en sådan där turistbuss och åka runt är planen. Tyvärr glömde jag att skicka med den fina Brysselkartan som min make hade letat fram i morse. Men de klarar sig säkert alldeles utmärkt ändå. Mina föräldrar är "inte tappade helt bakom".

Själv ska jag åka iväg med min svenska väninna och träna hunden för sista gången inför sommaren. Det ska bli kul, för vi har inte varit iväg på tre veckor nu.

Ikväll kommer dottern hem från sin skolresa. Hon har varit i Holland sedan i måndags. Helt fantastiskt vad hon får vara med om! När jag själv gick i femte klass var vår skolresa att åka 15 km ner till den gotländska stranden och sedan gå två lika långt längs vattnet. Sedan sov vi i en skola på natten. Dagen efter åkte vi hem igen. Inget illa om Gotland, men eftersom det var vår egen hembygd var det ju kanske inte så där direkt spännande eller utmanande. En av de få saker jag kommer ihåg från den skolresan var att en kompis fick skavsår mellan benen (hon var ganska tjock) och att vattnet var alldeles för kallt när vi badade (i mitten av maj var vattentemperaturen ca 10 grader). Fast frågan är förstås vad min egen dotter kommer att minnas från SIN resa 30 år senare... Kanske är det inte ett dugg mer spännande eller detaljerat, fastän hon varit utomlands? Det återstår att se :-)

2 kommentarer:

  1. Vår skolresa gick till Grekland - 10 dagar med buss runt antikens Grekland - historielektion IRL - + en massa sol och bad! 1979 var grejer det :-)

    SvaraRadera
  2. Vi var i Danmark, i Århus. Knappt jag minns något alls ändå gick vi i 9:an. I 6:an var vi i Stockholm.

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)