fredag 4 februari 2011

Syndigt gott! Salami och gorgonzolapasta

Ikväll fick jag göra en pastarätt som sonen önskade sig på födelsedagen (igår) egentligen, men som jag hade glömt köpa ingredienser till. Man kan med fördel göra en massa pasta och dela upp den till två middagar för fyra personer (minst!). Denna rätt är nämligen som bäst dagen efter, när man varit tvungen att värma upp den igen.

Här kommer receptet:

2-300 g italiensk salami
1 gul lök
400 g gorgonzola
5 dl grädde
4 msk tomatpuré
1 kg penne (pasta) av god kvalitet

Gör så här:
Finhacka löken och strimla salamin. Fräs dem tillsammans tills salamin svettas och löken bilvit mjuk. Häll på grädden och smula ner gorgonzolan. Häll i tomatpuré (efter smak). Smaka av med svartpeppar och ev. salt. Koka samman till en simmig sås under tiden som du kokar pastan.

När pastan är klar så häller du av vattnet. Häll sedan tillbaka pastan i grytan och häll pastasåsen över. Rör om. Lägg på locket. Vänta. Gärna mer än 30 minuter. Har pastan blivit för sval värmer du den bara i grytan en liten stund. Annars är det bara att SERVERA! MUUUUUMS!

Det som blir över av pastan sparar du i kylskåp till dagen därpå. Värm upp pastan i grytan och servera en ännu godare middag än igår...

Okej. Detta är mest mat för skogshuggare och tyvärr inte för folk som vill gå ner i vikt. Men man blir ooootroligt mätt, så man behöver inte så mycket. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)