onsdag 27 juni 2012

Tryckförbandet borta!

Igår låg Buzz en stund ute på sin favoritplats i solen. Jag fick försöka skydda honom så gott det gick från solens skarpa strålar. Kändes som att det inte är optimalt att lägga en nyopererad hund i solgasset. Han hade lite problem att ta sig fram på tre ben, men det gick. Frambenet hade fått ett tryckförband för att inte hela benet skulle svullna upp efter operationen. Med den lindningen gick han på tåspetsarna och i Buzz fall faktiskt till och med på klospetsarna, så det var väldigt obekvämt.
I morse var vi och tog bort tryckförbandet på frambenet. Det såg så bra ut som det kunde med tanke på omständigheterna. Nu har han bara ett "plåster" som får sitta tills det ramlar av (eller troligare: att jag måste ta bort det för att det sitter och "skramlar").
Ser ju inte så tokigt ut nu, eller hur?!
På nosen satt ju en annan typ av hudförändring. Vet ej om det var cancer eller något annat. Av någon anledning valde veterinären inte att skicka den biten på analys. Jag bara hoppas att det var för att hon tror att det var något annat. Var det cancer var det ju en helt vrålaggressiv sort, för det kom över dagen! Men den försvann inte heller med fem dagars antibiotikakur. Hur det är på den fronten lär vi få erfara längre fram.
Just nu ser nosen riktigt fin ut. Bara två stygn och välrakad. ;-)
Han är bara så superhäftig min hund. Gnäller inte och litar blint på att jag tar hand om honom. Igår när hann hade svårt att gå lyfte jag upp honom och bar honom ibland. Han hjälpte själv till att liksom hoppa till för att komma upp i famnen. Sedan låg han i sängen hos mig i natt och han var så tyst och försiktig, eftersom att han vet att han annars inte får det...

10 kommentarer:

 1. Läser orden "solens skarpa strålar"....vilka underbara ord....finns inget sådant här där vi bor. Juni har varit den regnigaste månaden på över 150 år i Stockholmsområdet. Läser man då Marinasbays blogg så blir man riktigt,riktigt orolig.

  Min semester börjar nästa vecka, ännu inga resmål utstakade, men nu börjar det luta åt ett håll där åtminstone solen skiner.

  Ge vovven en krya på dig kram ifrån mig!

  Tack för de uppmuntrande orden...hm...finns det irriterande inlägg hos mig...konstigt..(ler)!
  Kram ifrån Oumberlige Peter!

  SvaraRadera
 2. Så skönt att han slapp jätteförbandet så snabbt! Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Det där bandaget ser ju mer lätthanterligt ut, men nog måste han väl ha tratt när du inte har koll på honom?
  Krama Buzz från oss!

  SvaraRadera
 4. Vågar inte svara på det där med tratt, för då måste vi väl använda en... Men just nu funkar det utan :-) Jag säger till honom när han försöker klia eller slicka.

  SvaraRadera
 5. Kineser verkar lita på en när de är något. NÄr min pojke var kastrerad fick ja ta bort stygnen utan problem han bara låg där och litade på en. Håller tummarna för snabb tillfriskning!!

  SvaraRadera
 6. Härligt Buz...du är en riktigt härlig och duktig kille. Krya på dig snabbt nu! Kramiz

  SvaraRadera
 7. Stackars liten... :-(
  Hoppas det går bra till slut!

  SvaraRadera
 8. Åh nej, har inte läst här på ett tag och därför missat att Buzz är sjuk. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det inte är nåt farligt. Sötare hund än på bilden där han sitter på mattan får man leta efter! God bedring och PPN (puss på nosen) till honom!

  SvaraRadera
 9. Vilken sötnos, hoppas att allt blir bra med honom. Vi håller tummar & tassar!

  Sv: Tack, ja hon gillar fart & fläkt & agility verkar vara "hennes gjej" :)

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)