söndag 31 juli 2011

Har kollat huset

och det är så otroligt fint! Det är ljust, fräsch, modernt och välkomnande. Jag känner mig otroligt priviligerad som kan bo i ett sådant hus! Källarplanet känns bara som ett extra plan att bo på, så den 175 kvm känns ändå ganska okej. Ungarna är eld och lågor och maken är också nöjd.

Men...

Här kommer några saker som riktigt bekymrar mig inför morgondagen:


  • Hur sjutton ska vi få plats med alla köksprylar??? Det finns 3 st överskåp som är 40 cm breda. Ett kastrullskåp, en låda som är 60 cm och en lådhurst som är 40 cm. Das war alles... Hur ska jag ens få in vardagsporslinet, glasen och temuggarna? Och var gör jag av matberedare, assistent, brödrost, bakgrejer, plastburkar, vinglas, champagneglas och finporslin? Det finns verkligen ingen annan förvaring! Hur sjutton ska vi kunna lösa detta på ett smart och billigt sätt? Slänga allt som inte går in i skåpen?

  • Finns inget städskåp. Var ska vi göra av prylarna???

  • När kommer vi att kunna packa upp våra kläder? Det finns inte en enda garderob i huset, helt enligt tyska normer. Vi måste alltså ta oss till IKEA snabbare än kvickt och köpa typ 5-8 garderober. Blir ju inte så billigt när man ska ha så många ju. :-(

  • Torktumlaren vi köpte i Waterloo kommer inte att gå att använda här. I vårt gamla hus fanns ett utblås för vattenångan. Det finns det inte i detta hus. Synd att vi inte kom på det tidigare, för då hade vi ju kunna lämnat torktumlaren till nästa hyresgäst. Nu kommer vi att vara en torktumlare kort, men ändå ha en som står och tar plats innan vi kan göra oss av med den. Suck.

  • Var sjutton ska vi göra av allt som troligtvis "blir över" efter att vi flyttat in?

Det dyker säkert upp nya problem under veckan som måste lösas. Blir spännande att se vad som händer.


2 kommentarer:

  1. IKEA har ngt som liknar gammaldags fristående köksskåp (ser ut som en plattare garderob med vitrinöverdel) , där går det in massor av porslin, glas m.m., behövs bara en vägg att ställa den mot. Eller varför inte en skänk/sideboard i matsalen?
    Kläderna överlever länge i resväskorna.

    SvaraRadera
  2. Så roligt att huset är fint ...resten fixar ni lätt hos IKEA!

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)