lördag 26 maj 2012

Feltänket fortsätter...

De senaste två veckorna har jag känt mig ovanligt trött och tung i kroppen. Dålig kost (för mycket socker) är säkert en orsak. MEN, i morse kom jag plötsligt på en till! När jag stod där i köket och tog mina blodtrycksmediciner upptäckte jag att jag av tankspriddhet slutat med den ena sorten (av två) och nu tog 1,5 tablett (i stället för en) av bara den andra. Sorten jag slutat med ska man absolut inte sluta abrupt med har läkaren sagt. Men nu är det ju liksom redan gjort... Idag justerade jag efter upptäckten den kvarvarande medicinen till bara en tablett igen. Blodtrycket är nämligen låga 102/62 och pulsen ligger mellan 60-65 slag/min. Som det känns nu undrar man ju om tabletterna överhuvudtaget behövs? Tänker kolla hur blodtrycket utvecklar sig med min tablett och är det okej om ett par veckor tänker jag halvera den kvarvarande tabletten med. Så här lågt blodtryck har jag nog knappt aldrig haft ens som barn.

Och ja, jag tänker gå till doktor och kolla att allt är okej både med blodtryck och medicin framöver. Förresten är det kanske inte hjärtat och blodtrycket som behöver kollas. Det verkar ju vara huvudet det är fel på efter alla tankevurpor jag gjort den senaste tiden. ;-)

4 kommentarer:

 1. oj ;-))
  men som sagt nu är det ju gjort ... fyy man kan verkligen må hemskt när man slutar med nån medicin även om man trappar ner som man ska...

  SvaraRadera
 2. Många som går ner i vikt kan sluta med sina blodrycksmediciner - din doktor hade nog inte tänkt att du skulle ha så lågt blodtryck som du har, låter som läge för att nytt läkarbesök (om vi ska kunna tänka måste ju blodet komma upp till hjärnan..) Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Ja gå till doktorn!! Du vet att jag vet vad jag pratar om.....

  Jag hade 90/45 i morse och puls 40 - de är helt förundrade att jag är så pigg som jag är.

  Och nej - jag minns inte hur det känns när hjärtat slår som vanligt. Kommer att bli en stor omställning för mig när operationen är gjord.

  Hoppas du mår bättre snart!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Oj då! Det vore nog läge med ett läkarbesök. Var rädd om dig! kram.

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)