fredag 25 maj 2012

Men hur dum får man vara? Språkförbistring som man kan skratta åt...

Idag tror jag att jag slog alla rekord i feltänk.

Jag hade laddat på mitt kontantkort på mobilen och när jag sedan ringde och kollade saldot hade pengarna fortfarande inte kommit in. Först hade jag "einundzwanzig" Euro på kontot. Nästan tomt tänkte jag, bara 1 Euro och tjugo cent kvar. Så jag laddade på 30 Euro. När jag nästa gång ringer och kollar är det "einundfünfzig" Euro på kontot. Faaaan! Det måste ha blivit fel tänkte jag. Bara 1 Euro och 50 cent. Måste ju ha blivit tokigt när man laddar på pengarna. De 30 Eurona har registrerats som 30 cent. Jäkligt irriterad ringer jag till mobilsupporten. Vi kontrollerar att mina pengar har kommit in på kortet och operatören hävdar att allt är som det ska. Jag blir ännu mer irriterad och försöker förklara att det ju saknas nästan 30 Euro. Tills min hjärna äntligen kopplar på... 21 Euro + 30 Euro blir 51 Euro! Inte som min hjärna först tänkte, nämligen 1,20 Euro + 0,30 Euro blir 1,50 Euro...
Ibland blir det verkligen fel när man använder fel språk och fel valuta. Den här gången var det ändå inte lika illa som när en svensk väninna i Waterloo tänkte fel. Hon handlade löjrom i den skandinaviska shoppen strax före jul. När hon frågade vad löjrommen kostade kilot fick hon svaret 200. Nämen guuud vad billigt sa hon, då köper jag två kilo! De tittade konstigt på henne i butiken och först när hon satt i bilen med sina två kilo löjrom för 400 slog det henne att det var Euro - inte svenska kronor...

9 kommentarer:

 1. Inte så billig löjrom alltså.....

  Men du - inte behöver du skicka något till mig! Du är ju inne på bloggen och skickar hälsningar varje dag och det är värt lika mycket som en hälsning med posten!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Hehe... Jag tänkte precis som du när jag började läsa och jag ska ju kunna tyska...

  SvaraRadera
 4. Alltså såna där räkneord... Och så kommer man till franskans "fyra gånger tjugo och två" när man ska säga åttiotvå. Som om man ska vara mattesnille också, och behöva räkna mattetal mitt i alltihopet. För tokigt, helt enkelt.

  SvaraRadera
 5. Oh aj, det gör nästan ont i mig när jag tänker på hur mycket pengar det blev för den där "billiga" löjrommen!

  SvaraRadera
 6. Jag tror att det finns bankdirektörer som räknar mycket mer fel än du...

  SvaraRadera
 7. *haha* Ursäkta, men jag vet hur jobbigt det är med den omvända sifferordningen. Inte konstigt du fattade fel. Men det är varmt i Tyskland. Skyller vi på värmeslag! ;-)

  SvaraRadera
 8. det där med valutor kan göra en alldeles prickig av vånda!!

  SvaraRadera
 9. Bra jobbat du kopplade ju på hjärnan till sist iaff. Kram

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)