torsdag 20 december 2012

Jag ska inte vara orättvis

Det låter som jag inte gillar min lilla skrutthund som flyttat in hos oss, men det gör jag visst! :-) Faktum är att han gjort stora framsteg på bara några dagar, varav två jag inte var här.  Han hade nog knappast haft halsband på sig och kom också hit utan. Han verkar vara ovan vid koppel och tycker det är lite otäckt med täcke ute i kylan. Den första dagen ville han knappast ta ett steg utanför dörren. Ikväll var de första hundra metrarna motiga, sedan blev han modigare och gladare och de sista hundra metrarna hem sprang han på som om han aldrig gjort något annat.
 Att han är så rackarns mager beror tydligen på att han bodde hemma hos en pudeluppfödare. Hennes tikar hade löpt där hemma och han matvägrade totalt. Uppfödaren hade försökt muta honom med allt hon kunde komma på, men han ville bara inte ha något. Här har han ätit så han spricker, så mager kommer han inte att förbli. ;-) Han är fortfarande hysteriskt hungrig/sugen på ALLT. I början drack han även så mycket att han kissade på sig inomhus. Dottern sa att han nog försökt säga till, men att hon inte hade fattat signalerna. Sedan jag kom hem har det lugnat ner sig betydligt med drickandet och några fler olyckor har det inte blivit. Jag uppfattar honom som rumsren.

Han vill vara med över allt och är nyfiken och positiv. Han skäller INTE när det ringer på dörren och INTE när grannens hund skäller. Däremot kan han skälla till på nya ljud eller när han på något sätt försöker kommunicera med en. De sistnämnda skallen fattar jag inte ännu, men det kommer väl får jag hoppas :-)

När det gäller hunduppfostran har jag läst massor och sett på massor av filmer och youtubeklipp. Jag är inte någon dog whisperer direkt, men känner mig i alla fall väldigt teoretiskt kompetent. ;-) Jag tar däremot gärna emot alla välmenade tips och råd och sorterar dem utifrån mina egna erfarenheter. Jag tillämpar positiv förstärkning i min hunduppfostran. Något annat hade aldrig funkat på Buzz och lilla Chinchin är likadan. Att dra honom i kopplet runt kvarteret med våld ger helt fel utslag. Därför har mina korta promenader i närområdet få ta den tid de tagit. Jag har lockat, uppmuntrat och belönat. Och som jag skev tidigare i detta inlägg - det har redan gett väldigt positivt utslag! :-)

Så, nu ska vi gå sista kvällspromenaden runt kvarteret. Med Buzz tar det fem minuter. Med båda tar det nog en kvart... Minst.

I morgon drar vi till Sverige. Då kanske det blir lite mindre "hund" på bloggen ett tag? Men kanske kan jag i alla fall lägga upp lite nya foton. Måste bara hitta sladden till kameran först. Det är nämligen därför ni fått vara utan bilder idag.

Hej hopp!

4 kommentarer:

 1. Om du gillar att kolla film och få praktiska tips så kika in Kikopups sida (fast den kanske du redan har koll på?). Träning med fokus på att belöna det som är bra och få pigga spralliga hundar som vill samarbeta, istället för att korrigera det som inte är bra (och få passiva dog whisper-hundar). :)

  Länk: http://dogmantics.com/free-video-list/

  (Märks det att jag inte gillar CM, haha)

  SvaraRadera
 2. Jag är övertygad om att du gillar Chinchin, men även om man älskar sin hund så behöver man ju inte gilla allt de gör! Klart du kommer få ordning på den där lilla sötnosen. Du låter ju så himla förståndig och öppen för att hitta rätt väg för just honom.
  kram
  Melodys matte

  SvaraRadera
 3. Vi (jag tror att jag kan tala för fler än mig själv) tycker att ChinChin (eller vad han ska heta) och du bjuder på den roligaste realitysåpan på jag vet inte när. Längtar efter fortsättningen, är övertygad om att det blir många överraskningar för alla inblandade :-)
  Och blir själv sugen på en liten överraskningshund att vara nyfiken på...

  SvaraRadera
 4. Jag kan inte råda dig ett smack!
  Men jag kan berätta att jag med spänning har följt ditt velande och tillslut resultatet. Du och jag har inte lika smak när det gäller hundar har jag iallafall konstaterat. ;-)
  Men jag är otroligt glad för din skull! ♥

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)