onsdag 19 december 2012

Nu är det bestämt

Chinchin får stanna. Det innebär att han får tillbringa 11 dygn på ett hundpensionat över jul och nyår tillsammans med Buzz. Inte optimal planering om man säger så... Det är dessutom svindyrt att lämna sin hund på ett professionellt ställe. Åtminstone här. Men jag fick priset reducerat med i princip motsvarande summa, för då slapp förra ägaren att åka och hämta honom i Köln (fyra timmars bilfärd) och sedan husera honom ytterligare två veckor.

När vi hämtar hundarna igen, den andra januari, har Chinchin alltså varit längre tid på pensionat än hos oss. Känns märkligt, men det hastiga "uppdykandet" gjorde att det inte fanns så många andra alternativ. Sanning och säga så fanns det bara ett annat alternativ att välja på, nämligen att åka och lämna honom i Köln med tåg imorgon och sedan hämta upp honom första veckan i januari 500 km bort. Fördelen med det alternativet hade förstås varit att Chinchin kom tillbaka till sitt gamla hem över jul. Men där hade han matvägrat i veckor på grund av löpande pudeldamer, vilket också är en väldig stress. Nu får han lära känna Buzz istället. Jag håller tummarna för att allt går bra. Han verkar ganska cool, men oerfaren. :-)

6 kommentarer:

 1. Mitt tips är att det går hur bra som helst. Hundar är anpassliga och de tar säkert väl hand om honom på pensionatet. Det kan bli en utmärkt erfarenhet för en ung hund som kanske ska få vara på pensionat fler gånger i livet...
  Så kul att få se honom på plats hemma hos er!

  SvaraRadera
 2. Grattis!
  Klart att de fixar det där.
  Seriösa pensionat är ju inga problem. De kommer få det jättebra där.
  De lär sig säkert något "matnyttigt".
  kram
  Fia

  SvaraRadera
 3. Härligt att läsa att det är bestämt nu! Så klart han kan fortsätta heta som han gör! Lyssnar han på namnet?

  SvaraRadera
 4. När vi fick vår förra hund, varghundskorsningen, hette han Lucifer vilket vi inte tyckte var så lyckat på en stor hund. Så han fick byta till Nestor. Ungarna gick ut i trädgården, laddade med köttbullar, och ropade på honom. Det dröjde inte många minuter innan han lystrade till sitt nya namn...
  Och så vill vi se fler bilder... Kommer du att ha kontakt med den allergiska familjen? De kanske har gjort ngn erfarenhet med den lille som kan vara bra att veta om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja. Den allergiska familjen hade ju honom bara några dagar, precis som jag och chihuahuan. Tänkte skicka bilder och berätta hur det går för dem, men jag tror inte att de kan hjälpa till så där jättemycket. Det var deras första hund och den åkte ut med buller och bång efter allergichocken. ;-)

   Radera
 5. Så roligt och skönt att han skall stanna hos er :-) Hurra!! :D
  Längtar verkligen efter att få se mååånga bilder på honom!
  Pensionatet kommer gå hur bra som helst, precis som Åsa skriver så har de flesta hundar väldigt lätt att anpassa sig och att få göra det tillsammans med Buzz är ju alldeles utmärkt!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)