torsdag 23 maj 2013

Första hundskolelektionen med Sid

Regnet vräkte ner och vattnet rann längs med nacken mellan jackan och tröjan, trots att vi hade gått in i skogen för att söka skydd. Det var 7 grader varmt (brrrr) och Sid hade både fleeceoverall och regntäcke på. Vi stod där i gläntan under vår första träff med fem andra unghundar + mattar och jag var supernervös för hur det skulle gå. Sid brukar skälla ut de flesta nya hundar och jag trodde han skulle hålla låda hela timmen. Men, ibland kan man ju få anledning att tacka vädergudarna, även om det är skitväder. På grund av alla kläder, kylan och vätan höll sig Sid OVANLIGT lugn. :-) Han skötte sig faktiskt superbra. Skällde inte ut sina gruppkompisar (!) eller var jobbigt rastlös. Nä, han satt så fint på sin lilla teddyfilt med vattenskyddande undersida och gjorde precis allt som han skulle. Vi fick till och med beröm för att han var så snabb på att lära sig! I slutet av lektionen låg han där på teddyfilten i den blöta, regndroppande skogen som om han aldrig gjort annat. Han klagade varken på vädret (han var precis lagom klädd tror jag) eller på situationen. Jag gick därifrån med ett varmt och stolt hjärta.

Nästa gång kanske det är fint väder och varmt. Jag tror själv att vi kommer stöta på helt nya utmaningar då. Vi får väl se. Om det går helt åt pipan då får ni påminna mig om hur fantastiskt stolt jag var efter första gången...

5 kommentarer:

 1. Duktiga Sid (och matte)! Hos oss skulle Bingolottimatte nog vara den som skötte sig minst bra under regnträning;-)

  SvaraRadera
 2. BRA!Är så härligt när det går bra. Sug på den karamellen så länge du kan :)
  kram
  Fia

  SvaraRadera
 3. Tänk att det går att uppskatta sådant trist väder, men som sagt inget ont som inte har något gott med sig! Håller tummarna för att det går lika bra nästa gång.
  Duktig matte och duktig hund, det kan väl inte bli annat än bra!
  Kram
  Melodys matte

  SvaraRadera
 4. Tror att du kommer att vara sååå stolt över Sid många många gånger framöver!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)