fredag 15 maj 2009

Oj, oj, oj...

...vad tiden går!!! Har haft fullt upp under ett par veckor. Under min tystnad på här på bloggen har jag hunnit med en hel del. Här kommer en kort summering så att vi är på banan igen:
 • Sista vecka i april jobbade jag som ett djur för att få mina konferensdagar i Sverige på plats. Gudarna ska veta att det inte är lätt att distansjobba när man planerar stora events i ett annat land. Tack och lov hade jag fantastiska medarbetare som när allt kom till kritan skötte sitt jobb klanderfritt. Phu!
 • Valborgshelgen åkte hela familjen hem till Sverige för första gången sedan vi flyttade hit. Vi besökte mina föräldrar och det var riktigt skönt. Alla pratade svenska vart vi än kom... Hela familjen passade på att köpa på sig saker som vi saknat under det sista halvåret. Det var snus (...), filmer på svenska, godis, tidningar, böcker, musik... Jag ville absolut hinna med att träffa min mormor och morfar och det gjorde jag.
 • Första veckan i maj jobbade jag i Sverige som en blådåre med mina konferensdagar. De avlöpte utan några större missöden, men själv blev jag helt slut i både kropp och själ.
 • Kom hem lagom till helgen. Då blev jag bland annat firad på morsdag (som inte är den samma som i Sverige).
 • Denna vecka har gått av bara farten. Har haft väldigt mycket efterarbete att göra sedan jag var i Sverige. Tror jag nästan jobbat heltid de senaste två månaderna. Inte klokt egentligen. Men mitt distansarbetesamvete är nu vitt som snö. Fy fasen vad mycket jag jobbar för pengarna. I alla fall just nu. Ungarna har haft det hektiskt på skolan och vi har haft lite svårt att komma upp på morgnarna.
 • I måndags var jag och målade igen. Det är fortfarande sååå roligt. Ska ta lite nya bilder, för nu har jag åtminstone tre nya tavlor som är färdiga. Två jättestora och en lite mindre. Har lite svårt att slita mig från det stora formatet. Fast vi har ju ingen plats för tavlorna någonstans... När jag tittar på tavlorna är de väldigt olika. Men jag är lite förtjust över resultatet. Jag visste liksom inte att det fanns i mig och än mindre att de skulle komma ut på en målning. Lite häftigt är det.

Gårdagens värsta:

 • Trafikstockning i centrala Waterloo. Jag kom inte ens över vägen i en korsning fastän jag var första bilen när det slog om till grönt. Först kom jag inte ut på grund av trafiken När jag väl hade kommit en bit över vägen kunde jag konstatera att bilkön på andra sidan var så lång att den stack ut i vägen. Jag kom inte en centimeter. Jag fick liksom knöka mig in på sidan för att inte blockera hela Waterloo. Nu var det ju inte jag som orsakade detta kaos. Det var faktiskt innan jag kom till korsningen vill jag bara meddela. Och det höll i sig under kommande timme. Jag ska ALDRIG köra mellan halv sex och halv sju på kvällen om det inte är ABSOLUT nödvändigt. Denna trafik vill jag inte befinna mig i frivilligt!!!!

Dagens samvete:

 • Jag skulle ha läst en kollegas uppsats och jag har bara inte hunnit med!!! Måste höra av mig och förklara mig. *skamsen*
 • Hur sköter man sjukvården i Sverige??? Läst igår på Aftonbladet att de som tar emot akutsamtal på sjukvårdsupplysningen får lön efter hur många de INTE skickar till akuten, och hur korta telefonsamtalen hålls (ju kortare desto bättre). Har man fått fullständigt fnatt?!! Man borde väl ändå ha kvalitetskriterier som t ex hur många korrekta hänvisningar man gjort i stället? Jag blir mörkrädd! *medmänsklighet*

Idag ska jag:

 • Äta lunch med en expatriatmamma.
 • Fika med två andra mammor på eftermiddagen
 • Hämta barn från skolan
 • Handla
 • Fredagsmysa och fira halvårsdagen - det är exakt ett halvår sedan vi kom hit till Waterloo.
 • Kanske ta ett tag på cross-trainern också, fastän det tar emot. Suck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)