lördag 14 augusti 2010

Nu har jag tittat på valpar

i Lummen. Åtta mil och en timmes bilväg bort låg affären. Och äntligen var det precis så som jag hade föreställt mig. Jag fick svar på en massa frågor och funderingar och fick klappa och hålla ett par valpar. Myyyyyyyyyyyyys. Självklart hittade jag en valp jag blev jättekär i, men jag köpte den inte! Duktigt va?! Jag lärde mig bland annat följande:
 • Långhåriga chihuahuas är lugnare än korthåriga.
 • Hanhundar är oftast mindre skälliga och "bitchiga" än honhundar, vilket man ju förstår av beskrivningen.
 • Chokladfärgade- och tanfärgade chihuahuaor är oftast mer livliga än de andra.

Detta har jag inte lyckats läsa mig till någonstans, fastän jag läst jättemycket. Självklart är det generaliseringar, men om man ser över en större population är det tyligen så i alla fall.

Tjejen i butiken (ja det var verkligen en affär) födde upp och sålde chihuahuas. Där fanns 12-15 valpar att titta på i större burar. De var jätteglada, nyfikna, rena och friska hundar som presenterades. Kul att se att det kan fungera så bra även i affärsdrivande syfte. Ingen pressade på om att jag skulle köpa valp, men de var väldigt hjälpsamma och vänliga. Eftersom jag åtminstone i drömmarna haft en bild av en riktigt liten hund, frågade jag efter detta också. De hade en som bara var 6 veckor ännu så länge, som de trodde skulle kunna matcha mina önskemål. Jag kunde gärna få titta på den, men de ville inte lämna bort den före 12 veckors ålder. Seriöst kändes det.

I efterhand är jag mest irriterad över att jag inte tog mig tid att titta på de chihuahuaorna (två stycken) som var en landning med dvärgpincher. De var beigeröda, var lite större med långa smala ben och svansar. Kanske är det en sådan jag skulle ha? En liten och nätt, men som troligen är lite mer "hund". Ja, ju mer jag tänker på det, desto mer irriterar det mig faktiskt att jag inte klämde och kände på dem också. Men just då, när jag var i butiken, var jag så inställd på "så liten som möjligt" och de här valparna var ju lite större och ståtligare.

Sedan vet jag inte om jag egentligen vill ha en valp. Jag skulle gärna ta en vuxen omplaceringshund, om bara det fanns en garanti på att det blev lika bra som med Buzz. :-)

Om jag nu skulle ha en hund till alltså. Ovanstående resonemang är alltså helt hypotetiskt och teoretiskt... ;-)

6 kommentarer:

 1. Myycket imponerande att du inte köpte med dig en valp med en gång *gapar förvånat och imponerat*

  Och vad skönt att höra din beskrivning av "valpbutiken", att det kan funka seriöst även där.

  (Dvärgpinscher har jag för mig är ganska ettriga, nervösa och skälliga, kräver en hel del träning för att få dem lugna och stabila, men det är säkert bara fördomar jag har och att de exemplar jag träffat varit lite "småknäppa".)

  Men det ska bli spännande att se om/när du hittar vad du letar efter :o)

  SvaraRadera
 2. Hej Koola Viola! Jag kommer inte åt din blogg längre. Är det bara jag som har problem, eller har du stängt ner sidan?

  Ja, det var svårt att gå där ifrån, men jag vill gärna fortsätta att vara gift... ;-)

  SvaraRadera
 3. Jag kommer inte heller till Viola mera...:-( Vad tror du Buzz tycker?

  SvaraRadera
 4. Pjo, av olika anledningar så tog jag bort bloggen. Så kan det gå. (Men om jag dyker upp någon annanstans i framtiden säger jag till ;o)

  SvaraRadera
 5. Koola Viola: Ja, det måste du absolut göra, för du har faktiskt skänkt mig många härliga skratt under våren!!! Det är lite sorgligt att du stänger ner den helt och hållet, men jag får väl hålla tummarna för att du kommer tillbaka på ena eller andra sättet.

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)