söndag 25 mars 2012

Årets första grillkväll + agility

Efter en helt makalöst solig och varm dag grillade vi igår kväll för första gången i år. Marinerat fläskkött blev det och en härlig sallad till. Ikväll blir det grillat igen - Ćevapčići (en klassisk köttfärsrätt från köken i forna Jugoslavien). Mums!

Idag har hela familjen varit och tittat på agility (hinderbana för hundar) i grannsamhället. Första gången vi ser det i levande livet, med ekipage efter ekipage (heter det förresten så?). Det är verkligen fascinerande att se samspelet mellan människa och hund, hur små gester som behövs för att det ska bli rätt men också hur små marginalerna är för att det ska bli fel... En sak jag blev förundrad över var hundarnas höga ljudnivå. Mer än hälften av hundarna skällde under hela sin tävlingsrunda. Jag antar att det var av upphetsning och glädje? Hur som helst hade jag inte förväntat mig det. Kanske för att jag själv har en tyst hund. Man blir väldigt sugen på att testa. Jag är säker på att Buzz skulle kunna gilla det, men jag tror aldrig att han skulle bli så snabb och fokuserad som en del av de hundar vi såg på tävlingen. De hundar som är roligast att titta på är ju de hundar som mer eller mindre bara flyger fram på banan och de som är totalt anti husses/mattes påhitt (lyteskomik). Idag var det bland annat en drever som bara slutade följa husse mitt i banan och började följa andras spår i stället. Och så var det en super gullig ullig hund som tog banan i slow motion. Allt var rätt, men han hade bestämt sig för att banan i stället för att springa. Matte var ganska förtvivlad. :-) Det var minsann inte några elaka skratt, men skatta det gjorde faktiskt ganska många.

Nej nu ska det dukas och fixas för kvällmaten.

5 kommentarer:

 1. Yey, agility! Såklart ni ska prova på, det är ju tokigt roligt :D

  SvaraRadera
 2. Vi har haft 2 hundar tidigare...Simson en Jack Russeln, vår första hund för 25 år sedan tävlade i agility..Han älskade detta...Var även mkt duktig i dressyr som han oxå tävlade i...:)
  Han blev 14 år gammal och höll på hela tiden...:)
  Zaxon, vår andra hund gillade oxå agility men även allt annat runt banan...hihi
  Stig är däremot en lite försiktig hund och kryper endast igenom ett kattrör som vi köpt till honom...hihi

  KRAMAR till dig, Cia:)

  SvaraRadera
 3. Det lär vara svårt att vinna en agilitytävling med en kines (det har hänt, men det är oftast andra raser på pallen), men det hindrar ju inte att det kan vara roligt att hålla på ändå...
  Om det finns en bana finns det säkert kurser... håll oss uppdaterade! (För oss har agilityn inte lossnat, men vem vet, kanske kommer det...)

  SvaraRadera
 4. Hur frestande som helst med grillat! Det skulle jag inte ha något emot kan jag säga!
  I morgon blir det kanhända något kalasigt... du vet Axel fyller år.
  Men jag har knappast haft tid med någon sockerkakstårta!
  Har jobbat häcken av mig i hela helgen! Det er mycket sjukt runt om. Även min lilla Joel ha blivit sjuk igen.
  Bara nu inte jag också blir sjuk, för det har jag inte tid med!
  Krama från alla i Klockargården

  SvaraRadera
 5. Klart ni ska prova om ni får möjligheten - det är så kul!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)