tisdag 6 mars 2012

Min älskade tekopp

Min älskade tekopp har spruckit, efter många års flitigt användande och diskande. Inte så att den fallit isär, men så att teet sakta men säkert sipprar ut och bildar en blöt pöl på bordet. Dags att säga adjö. Känns svårt att slänga muggen, men det går ju inte ens att plantera en blomma i den då den läcker. :-(
Tekopp gjord av keramikern Marie-Louise Sundqvist i Uppsala

10 kommentarer:

 1. Läser att du är i samma situation som mig, likadant här, min favorit tekopp är på upphällning bokstavligt, glasyren har släppt i botten, det är en Rörstrandskopp av största sort har varit med mig i snart 30, snacka om kvalisort!
  Fast jag tycker din var finare, du får fria händer hittar du en fin ny mugg så köp en likadan till mig så skickar jag pengar, kan vi inte dricka tee ur något tyskt svullstigt och kanske lite vulgärt dryckestyg om du kanske kan finna det under några av dina oändliga hemmafru shoppingturer! (ler)
  Ha en fortsatt fin dag!
  Kram ifrån Oumberlige Peter!

  SvaraRadera
 2. Angående det här med fläckar, jag håller med, inte behöver de vra negativt inte, vi har ju en folkabuss som vi köpte ny när barnen var små och det värsta jag vet är överdragsklädslar som man har bara för att ta av när bilen ska säljas och se fråsch ut, så vi har lite fläckar på sätena som ljuva semesterminnen ifrån en svunnen tid, precis som du skrev, andra kanske skulle tycka det var äckligt, jag kallar de patina...hm...vill ju påpeka att fläckarnas upphovsmaterial är avlägsnat, det är missfärgningen som kvarstår ...hm...(ler)!
  Jag har en bror som tråkigt nog inte lever, han hade 6 barn (som lever och mår bra vill jag tillägga), han hade samma underbara humor som jag tycker mig besitta. Hans visdomsord var bättre en fläck i soffan än en unge i magen...hm...vi går inte in vidare på den detaljen! (ler)
  Ha det fortsatt bäst!
  Kram ifrån Oumberlige Peter!

  SvaraRadera
 3. Spännande....jag lovar att använda den dagligen...(ler)....

  SvaraRadera
 4. Alltid ledsamt när favvismuggarna går ur tiden. Jag fyndade en underbar mugg på RIA för något år sen, och den äälskar jag att dricka morgonkaffet ur. Och smart som jag var (ha ha nä) så köpte jag två. Så om en går sönder så har jag en till.
  Annars är jag en sucker för uddamuggar, både kaffemuggar och vinglas. Har nog sex stycken likadana någonstans längst in i skåpet, sen är resten underbara uddamuggar :)

  Pst! Visst kan du plantera nåt i den, om det läcker i botten är det ju bara att stoppa lite folie i botten. Och läcker den lite vimsigt överallt, kan du ju plantera saken i en plastpåse och sen stoppa i. Så har jag gjort med en porslinsblomma jag har planterat i en trälåda - jag planterade den i en plastkasse och stoppade i trälådan och sen klippte jag kassen längst kanten på trälådan. Plättlätt :)

  (Skriver jag uppsatser istället för kommentarer nuförtiden?)

  SvaraRadera
 5. Jag tänkte också på lite plast i den för att kunna ställa en kruka i. Den var verkligen fin tycker jag. Eller så sparar du den för att sätta pennor och annat i....

  SvaraRadera
 6. SUCK,ack ja, det är ju inte kul när ens favoritsaker går sönder, den är dock fin att titta på än.
  kram

  SvaraRadera
 7. Ett litet arrangemang med eterneller kanske?

  SvaraRadera
 8. Här är min favvo:

  http://alfahanne.files.wordpress.com/2011/03/p1080823.jpg


  60-talskopp av Jane Wåhlstedt för Jani Keramik i Laholm. Grymt retro, den går inte av för hackor! Öhh, jo det gör den ju förstås, men jag ska inte ha en hacka i närheten av den, jag lovar:)

  SvaraRadera
 9. Jag antar att det inte forsar ur koppen. Om det bara sipprar lite lagom så räcker det nog med att sätta ett fat under. Om du skall ha en krukväxt i den så är det ju bara bra om det läcker lite.

  /Ante

  SvaraRadera
 10. Ah, tack för tipset om fatet. Nä forsar gör det ju faktiskt inte.

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)