onsdag 16 maj 2012

Ääääntligen!

Det är inte så lätt att hålla sig undan bloggen som man kan tro... Mycket jobbigare när man medvetet bestämmer sig för att INTE blogga och idag kan jag inte hålla mig längre! Trots deppighet och allt har jag äntligen passerat den där eländiga tiotalssiffran. Jag är nu inne på min tredje (Sic!) tiotalssiffra trots att jag "bara" gått ner 12 kg. Det är mer inspirerande än något! :-)

Efter en initial viktminskning på 5,5 kg satte jag upp följande delmål:
 1. Gå ner ytterligare 1 kg så att min vikt passerar jämn femtalssiffra - 22 februari
 2. Gå ner totalt 1,5 kg för då är jag bara överviktig - 23 februari
 3. Gå ner 3 cm till i midjan för då har jag inte längre ett ohälsosamt midjemått (började på 93 cm, är nu på 85 cm och ska till 82 cm) - 26 mars
 4. Gå ner totalt 3 kg, då är jag nere på en vikt som jag hade för fem år sedan. - 13 mars
 5. Gå ner totalt 4,5 kg för då har jag gått ner sammanlagt 10 kg! - 27 mars
 6. Gå ner totalt 6 kg för då har jag precis passerat en tiotalssiffra på vågen (där var jag typ för sju år sedan). Då är det dags att ta fram och prova Armani-jeansen jag köpte i Belgien på loppis (men som jag tyvärr aldrig kunde knäppa) och den skitsnygga grå Gant-kavajen som jag heller aldrig kunnat ha... - 16 maj (Har provat Gant-kavajen och den går på! Men den är väldigt smal i armarna och nu när den äntligen går på är jag besviken på själva modellen. Armani-jeansen har jag inte hittat...)
 7. Gå ner totalt 7,5 kg för då har jag nått målet som jag satte upp vid nyår - en viktminskning med totalt 13 kg!
Nu är det 1,5 kg kvar till målet. Skulle ju vara kul att nå dit (och längre) innan sommaren. Fast nu är det seeeeeeeeeeeeeeegt. Jag tröstäter som fasen när jag inte mår bra och har svårt att kontrollera det. Min räddning har varit långa och många promenader med hunden - ofta mer än två timmar per dag. Men fortsätter jag såhär kommer det ju inte att gå neråt längre. Det fattar ju till och med jag. Hoppas jag kan finna lite ny energi och ta ett nytt tag.

5 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaka till bloggvärlden! Vi har saknat dina inlägg och kommentarer. Du imponerar verkligen med din viktnedgång när du dessutom inte mår så bra. Då, om någonsin tröstäter jag också! Jag och en jobbarkompis har haft en vikt-tävling igång sedan i höstas. Vi kör i fyraveckorsperioder, med återhämtningspauser på någon månad emellan, och det är pengaböter inblandade, vilket sporrar oss båda! Det är tydligen rätt koncept för mig eftersom jag tappat 8-9 kg under tiden. Visst är det kul när man kan ta på gamla urvuxna jeans (om man hitar dem förstås :-)! Fortsätt med hundpromenaderna, det är bästa motionen!

  SvaraRadera
 2. Hurra, hurra vad du är duktig och kämpar på. Kul att du börjat blogga igen, har saknat det.

  SvaraRadera
 3. Bravo!! Imponerande och som skrivits tidigare - att lyckas med det och att fortsätta med sina mål när man inte känner sig som starkast är starkt!

  SvaraRadera
 4. Heei, bah, jag känner lika dant som dig...
  'allt jag försökt har jag nu med konfirmationen lyckats förstöra... åtminstone känns det så... puh
  men det var riktigt roligt i alla fall, eftersom alla som kom gjorde festen till ett bra minne för alla.
  Haha, men nu er det över. för denna gången i alla fall!
  Kram och välkommen tillbaka

  SvaraRadera
 5. Alltså shit pommes frites vad du har lyckats gå ner! Grattis!
  Vad är knepet? Motion och nyttig mat, eller har du något annat tips?

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)