tisdag 21 augusti 2012

Så ser de ut under putsen

I vår lilla by renoveras de gamla husen. Tills nyligen hade detta hus en helt annan fasadbeläggning. Den är nu borttagen och man kan se hur dessa hus egentligen ser ut under putsen. Visst är det spännande! En blandning av lera, trädgrenar, tegel, sten mm. Man har använt allt material man kunnat hitta ser det ut som. Undrar när det är byggt? Efter kriget, eller långt före?


Antar att huset kommer att putsas upp och målas. Ska bli spännande att få se slutresultatet!

6 kommentarer:

 1. Efter kriget är det säkerligen inte byggt. Jag skulle tippa på att det är byggt under 1800-talet eller kanske in på början av 1900-talet.Ibland finns det en text över ingången, där det står vem som byggt huset och när. Men det är mer undantag.

  SvaraRadera
 2. När vi (började) renovera torpet som står på vår tomt, kunde vi läsa artiklar från tidiga 1900-talet, som hade använts som isolering. Lite häftigt faktiskt! :-D

  SvaraRadera
 3. COOLT HUSBYGGE, blir nog fint när det är målat om... fortsättning fölger?

  SvaraRadera
 4. Ja, nu när jag tänker efter är säkert huset mycket äldre än 100 år, precis som Elle säger. Tänkte bara att man kanske hade dåligt med material efter kriget... Men tittar man närmare (på husgrund mm) kan man nog anat att huset ÄR gammalt. Fortsättning följer.

  SvaraRadera
 5. Åh, vill gärna se slutresultatet!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)