måndag 12 november 2012

En tripp till Oberursel

Igår tog maken, jag och hunden en tripp till Oberursel, staden där ungarnas skola ligger. På vägen dit stannade vi och köpte ljung som jag ska ha i mina krukor utanför ytterdörren. Men vi hittade ännu roligare grejer, nämligen grönkål och brysselkål i kruka. Tänkte att det hade blivit en väldigt bra farsdagspresent till min svärfar, men de går ju tyvärr inte att skicka så enkelt till Sverige...
Sedan tog vi en promenad i altstadt inne i Oberursel. Hunden var jättelycklig över att få följa med på vårt äventyr.
De hade en liten söndagsmarknad och maken käkade en svampgryta. Eftersom jag inte är så förtjust i svamp köpte jag i stället stekta spätzle (en typ av tysk pasta kan man säga) med ost och lök. Mums!
Väl hemkomna sprang maken, dottern och hunden en löprunda på 6-7 km. Kvällen tillbringades i lugnets tecken.
Idag är det varmt, 10 grader i alla fall och jag har redan gått min morgonpromenad med hunden. Måste hitta på något idag. Kanske blir det till att börja handla lite julklappar? Här i Tyskland får alla sin 13:e månadslön (!) i slutet på november. Ni kan ju bara ana hur det ser ut i affärerna efter det... Dags att hinna före alla andra alltså. :-)

4 kommentarer:

 1. Fina foton! 13e månadslön vore ju trevligt att få! Det måste ju vara perfekt för julhandeln. Här är redan mycket inriktning på julhandeln. Säger varje år att jag ska börja i god tid m julklapps inköpen o slippa vara ute o trängas, men ännu inte lyckats något år. Ha en bra fortsättning på dagen!
  Kram
  Melodys matte

  SvaraRadera
 2. Den 13:e lönen kallas "Weihnachtsgeld" (Julpengar) och är tvärr inte alltid en full månadslön. Det är olika från firma till firma om man överhuvudtaget får det och hur stor summan är.
  Nu hoppas jag att min mans nya firma är givmilda....
  Ha en bra vecka!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Oj får man extra julpengar i november... så skulle det vore här med så hade alla hunnit handla julklappar innan julafon her med...
  Hihi ha en fin dag

  SvaraRadera
 4. Grönkålen var ju ståtlig- det måste man väl kunna fixa själv? (Köpa en liten grönkålsstickling på våren och stoppa ner den i en kruka? Och sedan göra grönkålssoppa på hösten?)

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)