tisdag 20 november 2012

Ett rådjur på morgonpromenaden

Det finns ganska många rådjur i de omgivningar som jag promenerar med hunden. Det är tyvärr därför han oftast får gå kopplad nu för tiden. Det var ett par alldeles för hetsiga rådjursjakter i våras, så bara när jag tror (...) att det är säkert släpper jag honom så han får spankulera helt fritt. Idag t ex var han faktiskt lös när jag såg det här rådjuret. Det stog totalt stilla med all fokus på oss. Tack och lov missade hunden den, trots att det bara var några meter i från oss. Och medan jag kopplade Buzz fiskade jag fram kameran ur fickan. Och fick för en gångs skull en bild!
Jag brukar hitta på lite olika aktiviteter för Buzz när vi är ute och går. Inget märkvärdigt, men det är allt från att stanna, sitta, leta godis mm. Idag hade jag tänkt mig en fotosession, men Buzz gillar inte när jag är så närgången med kameran. Det här är den bästa bilden och den blev ju tyvärr inget mästerverk, fastän Buzz är världens sötaste. Det enda man ser är att han verkligen behöver trimmas.
Men vad är det för fel på min kamera??? Bilderna blir gryniga och den klarar inte av det dystra morgonljuset. Nä, nu blir det ny kamera vilken dag som helst *irritation*. För övrigt lyckades jag ta en bild som illustrerar hur jag känner mig just nu...
Tja, ha en bra dag då.

PS. Idag håller jag alla tummar jag har för en bloggkompis som genomgår en hjärtoperation och de fingrar som blir över håller jag för min dotter som skriver ett matteprov. Okej det är inte jämförbart på något sätt, men det är viktiga händelser båda två, beroende på perspektiv. 

16 kommentarer:

 1. Att känna sig som en tistel är ju inte bästa känslan..:/
  Hoppas det går bra för alla <3
  Alla har sitt, på sitt vis, på sina villkor och inget går att jämföra så, men vissa saker får perspektiv på sin egna tillvaro.
  Ha det så bra du kan
  kram
  Fia

  SvaraRadera
 2. Hm... det där med att du känner dig som en tistel kan ju tolkas lite olika! Betyder det att du har alla taggar utåt eller? Jag tycker tistlar är vackra och dekorativa, så jag hoppas det är så du känner dig.
  Ha en bra kväll!
  Hoppas det gått bra för både hjärtpatienten och dottern.
  kram
  Melodys matte

  SvaraRadera
 3. Hoppas det gått bra för alla som du hållit tummarna för. Att få komma så nära ett rådjur verkar ju rätt fantastiskt! Här ser man de väldigt sällan. De finns här men syns aldrig. Att Buzz är en väldigt söt hund syns klart och tydligt på bilden. Hoppas du känner dig mindre som en tistel morgon, även om jag faktiskt känner igen mig i känslan just nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det vädret, mörkret eller för lite hundar tror du? ;-)

   Radera
 4. Jag väjer för rådjur varje morgon då jag kör på jobb, finns hur många som helst! Buzz ser lite ut som talibanen när jag vill fota henne :-))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han vänder bort blicken och tycker jag är alldeles för närgången på något sätt.

   Radera
 5. Jag tycker att det var en fin bild på rådjuret och ingen bild kan någonsin mäta sig med Buzz i verkligheten.
  Hoppas att det gått bra för både bloggkompisen och dottern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, han är jättegullig verkligheten. Ännu gulligare när han är nyklippt. Måste fixa till honom snart.

   Radera
 6. Hoppsan der fixade du en fin bild både på rådjur, Buzz och blomman... talande som vanligt! Hihi, bra jobbat att fånga rådjuret dock.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, jag är själv hur imponerad som helst. Svor att jag aldrig tog upp kameran när vildsvinen sprang förbi. Den här gången hade jag både sinnenärvaro och en himla tur att rådjuret stog kvar.

   Radera
 7. Usch, alldeles taggig! Hoppas det går över! Och hoppas allt gick bra både vid operationen och matteprovet.
  Rådjur finns i såna mängder i våra skogar så vi reagerar inte på dem alls. Kron- och dovhjortar är inte lika ofta förekommande, men finns i hjordar, så dem kollar vi noga på när vi stöter ihop!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Buzz reagerar så fort han känner vittring. Det är oftareän jag ser dem. Men det finns mycket rådjur även här. Själv blir jag lika betagen varje gång jag stöter på dem.

   Radera
 8. Den där rådjursbilden hade lika gärna kunnat varit tagen hos mig. Ser precis ut som här. Tysk skog är tysk skog... ;)
  Hoppas att det gick bra för de du höll tummarna för.
  Vad gäller ditt tillstånd, även en torr blomma lämnar frön och blommar upp på nytt till våren.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en fantastisk tolkning av den torra tisteln! Den ska jag tänka på! :-)

   Radera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)