fredag 9 november 2012

Vad jag gillar

med tyska bankomater är att man får ut pengarna i olika valörer. Det borde man börja med i Sverige också tycker jag.
Dagens "fångst"...
Vad jag däremot inte gillar är att alla banker tar en avgift, så fort du inte tar ut pengarna från din egen banks automater. Det borde man ta bort här i Tyskland...

PS. Dotter har sprungit och hon kom inte sist! DS

22 kommentarer:

 1. Jag tyckte de där Euron såg ut som monopolpengar när de kom ut, men nu har man vant sig :P
  Det har också stört mig att man bara kan ta ut i 100 kronors sedlar här i Sverige.
  Du...jag tänker på dina ord du skrev på min blogg om din önskan om hundhög..
  Om man vill någonting väldigt gärna och längtat efter det men bara ser hinder och blockering att försöka nå de målen eller önskningar, så kan man aldrig nå dit. Skulle vilja säga mycket mer till dig för du KAN..Jag vet det!
  Försök vända på allt och se det från ett annat håll..
  KRAM
  Fia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet att jag kan - men ändå kan jag inte?! Det är ju precis som du säger. Om man alltid ser bara problem och inte lösningar, hur kul blir det då? Det gäller ju allt. Ibland lyckas jag "finta" mina blockeringar och är hur driftig som helst, ibland blir jag helt handlingsförlamad. När det gäller en andrahund känns det som att jag springer och springer, men liksom aldrig kommer i mål...

   Radera
 2. så fiffigt!!
  Gratulera din modiga dotter från oss!

  SvaraRadera
 3. Coolt! Gratta henne från oss alla! Nu er det helg her!
  Kram från LENA OCH GÄNGET!

  SvaraRadera
 4. Gratta dottern! :-)
  Jag har/tar aldrig ut mer än 20 € i gången, så jag har inga åroblem med det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä det förstås, bara de inte tar en avgift så.

   Radera
 5. Sonen tog ut 20 Euro per gång inne i stan, tills jag upptäckte att han betalade 5 Euro i avgift... :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är de dyra de tyska bankerna. Vad håller de på med kan man ju undra. Dessutom måste man ju ha kontanter i detta land. Till skillnad mot Sverige, där man kan betala med kort i minsta lilla landsortskiosk!

   Radera
 6. Grattis till duktig dotter!
  Angående din fråga om jag chi-säkrat huset? När dottern om hem med Mila fick vi säkra staketet som vi har runt tomten, så när Spot kom var det redan gjort. Annars är nog vårat hus ganska småhundsvänligt. Vi bor i ett gammalt hus, så inga mellanrum mellan trappsteg i trappen upp på övervåningen. Däremot går våra hundar aldrig upp på övervåningen. Det är bara när sonen är hemma på besök som övervåningen används, så den är ganska ointressant för hundarna. Vad man annars bör tänka på med en så liten hund är ju att de inte ska hoppa så mycket från möbler. Stor skaderisk! Så nedanför sängen har vi nu en fotpall stående så Spot ska kunna hoppa upp och ner. Försöker alltid ha koll så han inte hoppar ner från fåtöljer m.m. Har han aldrig lös ut i skögen eftersom han lätt försvinner bakom en sten eller en stubbe och just nu inte lyssnar särskilt bra. Tycker inte att jag gjort så mycket igentligen, men som sagt så är nog vårat hus ganska småhundsvänligt sen förr.
  När Ella löper kan det bli en ganska jobbig period. Det löser vi med grindar inne i huset, men tanken på att sterilisera henne finns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt svar. Tja, det är väl det största problemet här egentligen. De öppna trapporna. När Bacardi var här sprang han utan problem upp och ner. Men han var inte särskilt försiktig, så det ändes lite läbbigt. Bara att inse att man nog måste vänta med en så liten hund. Alternativt stänga av med grind.

   Radera
 7. Grattis till dottern! Hoppas att hon hade kul! Är hon intresserad av löpning, eller bara en naturtalang? Här i Etiopien är löpning nästan den enda sporten ungdomar kan träna om de vill satsa på idrott (finns inga resurser till materielkrävande grenar) så man ser ofta klungor av flickor och pojkar (ofta var för sig men iblan blandade) som är ute och tränar.

  SvaraRadera
 8. PS Undrar om du inte skulle anställa en personal shopper. Ge den personen en budget - det du tycker att en ny hund får kosta - och be att de köper en trevlig hund åt dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi, hi. Ja, det låter ju inte så tokigt! Men jag har ju nästan det redan - alla snälla och vänliga tips från mina bloggvänner! :-) Det är bara det där med att komma till skott som är svårt. Finns säkert någon diagnos för det där...

   Radera
 9. här är en länk till en uppfödare i Sverige med några vuxna omplaceringshundar samt valpar till salu ... Vet ingenting om uppfödaren men hundarna väntar på nya hem iallafall :-)Då tänkte jag på dig. (den vuxna IGtiken lät trevlig tycker jag ;-)

  http://www.piaskennel.com/PensionOmplacering.htm
  skrolla ner så fanns det valpar, vuxna och pensionärer ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack för länken. Söt tik. Tål att funderas på! :-)

   Radera
  2. För helafriden inte den kenneln. För några år sedan blev
   hon avstängd från SKK när hon hade stuckit till Kina till en karl som hon träffat på nätet och lämnat 30
   hundar tikar med valpar och gamla sjuka ensamma hemma.
   Hälften överlevde och resten togs i beslag och såldes.
   Nu är hon igång igen.

   Radera
  3. Oj då!! så hemskt ... kanske därför jag aldrig hört talas om uppfödningen ...

   Radera
  4. Tänk vad ni har ögonen med er allihop! Olga da Polga som nästan är som min "personal shopper" som Åsa Nilsonne tipsade om i ett inlägg ovan och Jeanita som kvalitetssäkrar! ;-)

   Om det nu är sant som du skriver Jeanita, finns det något man kan göra för att stoppa hundkvinnan? Vi är ju alldeles för många godtrogna där ute, som faktiskt inte vet hur det ligger till. Och alla har kanske inte bloggkompisar som vet...

   Radera
  5. Klart att det är sant och det var bara en sak.Jag har
   själv råkat ut för hur hon arbeter för många år sedan,
   men kom undan med blotta förskräckelsen. Tar risken att
   skriva här,då jag inte tror att hon har hittat dig, då
   hon enbart letar efter hanhundar att para med eller att
   lura till sig tikar att använda i avel och som sedan
   försvinner. Till Olgada Polga jag skulle gärna tala om
   mer för dig pertelefon eftersom du och dina IGvänner
   ju är i riskzonen just nu. Du hittar mig via CC-cirkeln
   uppfödarlistan.

   Radera
 10. Klart du ska skaffa dig en Shih Tzu!
  Bättre kompis kan du inte få!
  Puss från Melody

  SvaraRadera
 11. Jag tror att det enda vi kan gör för att bromsa oseriösa uppfödare är att vara noga med vem vi köper en hund av. Riktigt petiga, till och med.

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)