fredag 15 mars 2013

Buzz färdigstrålad och Sid nykastrerad

Fy vad hemskt det kändes i morse. Jag visste ju att jag körde mina två små älsklingar till olika typer av plågor... Jag försökte pratat  om roliga saker med Buzz och Sid i bilen, så att min röst verkligen skulle låta glad och positiv från hjärtat. Hundar läser ju så himla lätt av ens känsloläge annars. När vi kom fram  vandrade båda hundarna in på djurkliniken som om de aldrig hade gjort något annat. Det var en massa olika hundar där och Sid påminde mig om det. En gång. Sedan var han tyst! (Jag blev/är totalimponerad av hans lugn.)

Inom fem minuter hade sköterskorna hämtat upp båda mina hundar och jag satt sedan och läste en bok medan de blev behandlade och opererade. Två timmar senare fick jag tillbaka två tilltuffsade småvovvar.

Dagens plus:
 1. Sid HAR ett chip från Danmark!!! Min husveterinär hittade det inte med sin scanner och jag hade nu bett kliniken att sätta in ett nytt i samband med kastrationen. Men innan de gjorde det scannade de en extra gång. Och - plötsligt fanns det där. Fast på helt fel ställe. Äntligen slipper jag gå och oroa mig för att jag blivit pålurad en "öststatshund". Sid ÄR vaccinerad och kommer från det uppgivna landet. :-)
 2. Buzz tumör har krympt och man avslutade idag hans strålningsperiod och påbörjade en cellgiftsbehandling. Magen är i form och han har varit glad idag. Det är sista gången han behöver sövas för behandling vilket känns jätte jätteskönt.
 3. Solen skiner och det är blå himmel.
Dagens minus:
 1. Sid är en riktig karl... han ligger och gnyr och gnäller av smärtor från operationen trots smärtstillande. Känns inte alls kul, varken för honom eller mig. Han är ynkligare än Buzz någonsin varit, trots att det inte borde vara så farligt efter den "ytliga" operationen. :-(
 2. Jag måste städa.
 3. Jag är fortfarande inte frisk från min förkylning.
Fick förresten om jag kunde lägga ut de Tyska hundskattemärket på bild. Så här ser de ut. Ganska stora, typ (25 x 25) mm. Det lustiga är att det inte finns någon ring med till brickan, så att den lätt går att fästa i halsbandet. Nu måste jag leta bland gamla nyckelringar innan de kommer på plats.
Sid och Buzz skattemärken.

7 kommentarer:

 1. Skönt att det där är över nu då!
  Ja städa är ju inte ens roligt så då kan man bara hålla med dig i att den punkten finns under minussidan... hihi
  Tråkigt med förkylningar de kan ju sitta i så f... länge så hoppas du frisknar till fort!
  Nu ska jag gå i badstu och tina upp mig... -21 i morse när jag åkte till jobbet!!!!
  J har rakat porr pung... hihi

  SvaraRadera
 2. Jag ryser lite..<3
  Du har så mycket känslor och empati och det HÖGAKTAR jag hos människor. Vad är annat värt?
  Stor kärlek.
  Jag tänker om hälften av befolkningen hade haft hälften av empatin (du har) borde det räcka och bli över för att vi skulle få en bättre "jord"!
  Ljus och kärlek till dig.
  Jag själv tar cellgifter och man blir illamående, tappar håret och lite lusten - men har man en empatiskt själ bredvid sig, så går allt lättare!
  Starkt!!
  kram
  Fia <3

  SvaraRadera
 3. Men så strålande att Sids chip har hittats! Världen är inte alltid så ond som man kan tro, bra att bli påmind om det ...
  Nu hoppas vi att Buzz dels fortsätter att var glad, dels svarar riktigt bra på behandlingen!

  SvaraRadera
 4. Oj, nu får du fullt upp med konvalescenter i helgen. Så skönt att båda är på bättringsvägen och vilken flax att chippet hittades!

  SvaraRadera
 5. Hoppas att ni haft en bra helg och att båda sötnosarna mår bra!
  Här rustar vi för snöstorm!
  Kram
  Melodys matte

  SvaraRadera
 6. PPN till bägge dåggsen, och god bedring till dig!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)