måndag 11 mars 2013

Stolt och bekymrad matte

Väääääääääääldigt mycket hund blir det på min blogg. Det skulle vara kul att få börja blogga om annat med. Tyvärr är hundarna det som upptar en stor del av min tid just nu. Idag var jag med Sid på koll inför kastrationen på fredag. Sid har nämligen bestämt sig för att han på Chihuahua-vis bör pinka in sitt nya hem... Nu är det ju inte säkert att en kastration hjälper, men det är absolut värt ett försök. Dessutom hade jag tänkt kastrera honom i alla fall. Min husveterinär har stängt i tre veckor, så det är kliniken som jag tar Buzz till som får den äran i stället. Sid skötte sig jättefint i bilen dit, så det var inga problem. Massor med andra hundar på liten yta är dock inget han gillar. Han skällde ut både den en och den andra när vi satt i väntrummet. Jag korrigerade honom vid varje skall med en "Cesar-puff" + beröm godis när han var tyst och tänka sig, efter tio minuter lade han sig ner i min famn och tog det lugnt! Efter vårt veterinärbesök kom vi tillbaka ut till väntrummet och receptionen och då är ha bara tyst?! Snacka om att jag blev glad och stolt.

Buzz är låg idag. Jag hör hur han tyst "gnyr" när han andas. Han har dessutom kräkts en gång - givetvis på en äkta matta. Suck. Antar att man måste få ha skitdagar när man går under strålbehandling? Vi fick i alla fall en riktigt lång och fin morgonpromenad trots isande kyla och min eländiga förkylning, då vi mötte "schamankvinnan" med sin löpande wolfshound och slog följe. Buzz blev helt till sig i trasorna och löptiken med. Sid däremot (som enligt hörsägen var så eländigt mager när han kom till oss på grund av sitt intensiva uppvaktade av tikarna i kenneln) var totalt ointresserad.

Själv hostar jag lungorna ur mig och har ångest för varje ny hostattack. Det gör så förbaskat ont i bröstet och i halsen varje gång jag hostar.

4 kommentarer:

 1. Jag var själv till veterinären idag.
  Inte jag och inte själv. Du vet vad jag menar. Med kissemissen.
  Han fick tack och lov bara en vaccination och avmaskningstablett.
  Gissa vem som sen gick in i transportburen alldeles frivilligt.....
  "Kom, nu räcker det - kör vi hem!!" typ
  Du verkar verkligen ha fullt upp med dina vovvar just nu. Jag hoppas att det hjälper att kastrera Sid. Inte kul när det skvättas lite överallt.
  Stackars Buzz, han har mycket att kämpa med.
  Du med - uppsök en läkare innan det blir ännu värre. Kanske en hostmedicin är nödvändig?
  Kryakramar till er!

  SvaraRadera
 2. Vi - läs matte - gillar hundbloggar så för oss uppskattas allt hundskrivande:-). Krya på dig!

  SvaraRadera
 3. För oss kan det inte bli för mycket hund!

  SvaraRadera
 4. Hoppas ni båda kryar på er!!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)