lördag 2 mars 2013

Hundstatus

Buzz:
Buzz fick sin andra stråldos i fredags morse. Han var inte ängslig när jag lämnade honom och allt som allt tog det bara en dryg timma. Själva strålningen sker i 20 minuter, men sedan är det ju narkos som gäller. Buzz var glad, lycklig och hungrig när vi kom hem. Kändes nästan som de drogat honom med något uppåttjack ;-). Det var en helt annan hund denna gång tack och lov.

Knölen de opererade bort för tio dagar sedan var INTE en tumör, utan en fettknöl! Det jag ju toppenbesked tycker jag, samtidigt som jag undrar varför jag inte tvingade dem att ta den där biopsin först. Det hade sparat Buzz en massa smärta och konvalescens. I stället lät jag dem operera direkt när de frågade om de kunde göra det.

Knölen på benet krymper möjligen. Inte i någon rasande fart och inte så mycket som jag drömmer och hoppas på. Men vi får vänta ett par veckor till innan man kan säga något tydligen. På kliniken sa de att de inte kommer mäta och utvärdera resultatet förrän efter alla fyra behandlingar. Två strålningar kvar att göra de kommande två fredagarna.
Buzz bara en timma efter hemkomst och strålning nr 2.
Sid:
Idag har jag haft honom två månader. Flera bloggföljare har på olika sätt manat mig till att skynda långsamt och inte hetsa upp mig över olika saker. Och tänk så mycket bättre allt är på bara två månader! Sid har verkligen "växt".
 • Om skällandet - det fortsätter. Men nu skäller han inte lika hysteriskt på allt och alla. Vissa hundar kan numera passera oss utan problem, liksom de flesta människor. Vi har en del arbete kvar att göra där. Nu skäller han i stället av upphetsning, glädje och för att få uppmärksamhet. Helt tyst kommer han nog aldrig att bli...
 • Om att gå i koppel - funkar jättebra. "Igångsättningstiden" är nu mera nere på 0-90 sekunder. Han gillar inte att få knäppet på kopplet upp mellan öronen, men annars är det "problemet" så gott som  löst.
 • Om rumsrenheten - hmmmm. Han är nog rumsren, men har börjat markera revir i stället... Nu åker kulorna så snart jag får en tid hos veterinären och så hoppas jag att han faktiskt slutar om inte förr så i alla fall senare.
 • Om personligheten - han är en riktigt kul, positiv, nyfiken och smart liten hund. Han väntar i hallen så att jag kan klä av honom, han går fot eftersom han hatar drag i kopplet och han backar upp rumpan upp mot en när han vill bli lyft. Kanske kommer jag att få precis den där annorlunda, snälla, tokiga hunden jag önskade mig från början, kolla bara nedan...
Sid kollar datorn och visst ser han bara för dråplig ut!

8 kommentarer:

 1. Vad skönt att det inte var en tumör!
  Ja, har ser mycket drålig ut, kanske vill han ha en egen blogg!

  SvaraRadera
 2. Hi hi, vilken bra bild på blogghunden Sid! Härligt att höra att allt går bra oxå med Buzz:-)

  SvaraRadera
 3. Roligt med nyheter! Jag tycker att du gjorde rätt som tog bort knölen direkt, det är lätt att vara efterklok.... Låter ju väldigt skönt att halva behandlingen redan är avklarad, och att Buzz mår bra.
  Och visst kommer Sid att bli precis den hunden du ville ha, han jobbar ju på det efter bästa förmåga!

  SvaraRadera
 4. HÄrligt höra när det är ofarliga fettknölar!!
  Sid verkar vara en kille med speciella egenskaper. Min erfarenhet av "svåra" hundar är att de i förlängningen blir oerhört speciella och får en särskild plats i hjärtat. Lama tysta lugna djur som inte gör ett pip eller väsen ifrån sig, sätter ju heller ingen större prägel på omgivningen.
  kram till er
  Fia

  SvaraRadera
 5. Skönt att höra att det "bara" vara en fettknöl. Å Sid han kämpar på tillsammans med dig så gott han kan. :-)

  Ville bara glida in och önska dig en riktigt skön helg tillsammans med hela din familj ♥

  SvaraRadera
 6. Säger som alla andra ang fettknölen! Och jag älskar fotot på tuffa Sid framför laptopen!

  SvaraRadera
 7. Vilka härliga bilder på båda hundarna

  SvaraRadera
 8. Hihi så söta de är och bilden på Sid er ju bara för gullig!
  Skönt att knölen på Buzz "bara" var en fettknöl.
  Kram

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)