måndag 10 maj 2010

Family day

Igår inträffade en av de mest fantastiska och inspirerande dagarna på skolåret - Family day! Denna dag har alla barn och föräldrar samlats för att tillbringa en trevlig stund tillsammans. Alla länder har mat-tält där det bjuder på mat, bakverk och dryck från det egna hemlandet. Det är fantastiskt roligt att prova alla nya maträtter och konstiga smaker! Här kommer lite bilder från dagen. Först ut är det svenska tältet med svensk mat, så som köttbullar (från IKEA...), gravad lax, västerbottenostpaj, knäckebröd, kanelbullar och svenskt godis.För den som var riktigt sugen kunde man köpa en "svensktallrik" med lite olika delikatesser från vårt kära hemland.Sedan kunde man äta paella i det spanska tältet.Äta goda bakverk vid det Brittiska tältet...I det argentinska tältet grillades det jättegoda argentinska korvar!Men favoriten för hela familjen var nog maten från Bangladesh. Mycket annorlunda men smakfull mat!Förutom maten är det en massa aktiviteter för barnen. Hoppborgar, kasta hästsko, minigolf, stapla ölbackar mm mm. Ett roligt spel är "The bottle both". Här köper man en lott och så vinner man en flaska (skänkt av skolans familjer). Flaskan kan vara alkoholfri (barnbiljetter) och innehåller då allt från vatten, läsk, tvål, schampo, soppa... Sedan finns det en vuxenvariant också där flaskorna innehåller alkoholhaltiga drycker så som öl, alkoläsk, vin och sprit. Tänk om man kunde haft ett sådant lotteri där hemma i Sverige?! Skitroligt ju! Och vinst på varenda lott!!! Synd att vi är så byråkratiska alltid.Ungarna försökte vinna en X-box 360 på ko-bingon och vann naturligtvis ingen. Men vi fick skåda en Belgisk blå på nära håll i alla fall!

2 kommentarer:

  1. Vad roligt ni verkar ha haft det :-) Du har så rätt, utan allt papperskrig här hemma kunde man hitta på både det ena och det andra ;-)

    SvaraRadera
  2. Nämen vad überroligt det där ser ut! Sånt skulle vi ha här i byn. Fast det blir lite tråkigt kanske, för alla kommer härifrån. Om vi nu inte bjuder in grannens svärson, jag tror han är grek. Eller italienare. Men annars blir det väl köttbullar och kroppkakor, bara.

    Fast ko-bingo hade vi lätt kunnat fixa. Massa ko-bingo.

    Men vad kanonkuliga festligheter ni haft :o)

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)