fredag 5 april 2013

Älsklingshundarna :-)

Var hos veterinären med Buzz idag. Strålskadorna på benet är mycket ovanliga och de bedömer att de uppkommit på grund av hans nakenhet. Hundar med päls brukar i regel inte få några hundskador av strålningen så som han fått. Strålningen har helt enkelt varit för stark för hans nakna hud. Buzz är den första nakenhunden de behandlat, SÅ ovanlig är rasen här i Tyskland! Vi uppmanas nu att låta honom gå på antibiotika och cortison ytterligare en vecka och det verkar vettigt. Benet är mycket bättre och det ser äntligen ut att läka. Tidigare var det svullet, varfyllt, blårött och huden sprack och läckte vätska på grund av brännskadorna. Det såg riktigt läbbigt ut. Nu är färgen mer normal och det har börjat bildas skorpor på sprickorna. Jag ville avsluta cellgiftsbehandlingen, men det visade sig att jag åter igen missförstått vad de sagt på grund av mina dåliga tyskakunskaper. Hur som helst är det bara fyra gånger kvar (varannan vecka i två månader) i stället för sexton (två gånger varje vecka) som jag trodde. Cellgifterna verkar han inte ha mått dåligt av, så trots andras goda råd och min egna tvivel, så avslutar jag nu behandlingen om inget annat tillstöter. Kanske inte så mycket för Buzz skull som för min egen... Då slipper jag fundera på vad mer jag hade kunnat gjort.

Sid har gjort sitt bästa för att imponera på mig de senaste två dagarna. Igår gick vi första kvällsrundan utan att han släppte ifrån sig ett ljud och i natt larmade han inte trots att sonen och hans kompisar sprang upp och ner i trapporna halva natten. Inga larmljud under dagen heller nu när jag tänker efter. Yey! Fast lite bus och skäll tillsammans med Buzz har han åstadkommit i kväll, men det måste ju vara tillåtet.

3 kommentarer:

 1. Jag förstår dig. Det är inte helt "snutet" ur näsan. Jag har funderat över hur jag själv skulle ha hantera det här om det gällt någon av de mina.
  Jag hade nog också gjort allt jag kunnat för att få lov att ha kvar...
  Nu hoppas jag att det vänder för er. Här är det skabbigt värre :(
  kram
  Fia

  SvaraRadera
 2. Härligt hälsar vi från än så länge soligt Sthlm - snart väntas det snö & minusgrader igen!!!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)