måndag 22 april 2013

Loppisfynd i Waterloo

Hittade en fin lampfot för 25 € när vi besökte loppisen i Waterloo igår. Foten är gjord i ett bakelitliknande material och detsamma gäller själva figuren. Den är tung och förefaller vara gjuten på något vis. Men original-elen kvar gissar jag att den är 50-60 år gammal eller något i den stilen.
Före: Redan tvättad, men med trasig el och utan skärm.
Efter tvätt, nybytt el och en nyinköpt lampskärm i en "mycket mysko" elaffär i Bad Soden blev den så här fin!
Efter: Kompletterad med ny el och glasskärm.
Det lustiga var att jag inte hade en aning om vilken typ av skärm som suttit på lampfoten. Men när jag skulle köpa ny glödlampshållare kommenterade expediten utseendet på den gamla. Hon sa att en sådan har vi inte, för det där är en alldeles för gammal typ. Jag frågade då vad de små "vingarna" hade varit till för och hon pekade då på en glasskärm. Aha! Sedan letade hon reda på en skärm åt mig som passade perfekt och 19, 75 € senare hade jag allt jag behövde till lampan. Att det skulle ha varit exakt den här modellen på skärmen är väl knappast troligt, men kanske något åt det hållet? Spelar egentligen inte någon roll. För 45 € har jag fått en lampa som ingen annan har. Jag tycker att den blev jättefin. :-)

7 kommentarer:

 1. DEN gillar jag! Sicket fynd!

  SvaraRadera
 2. Ja kan man få en mer underbar lampa! Knappast!
  Du har varit hur kreativ som helst hjärtat! Underbar!
  Om du hittar en till vet du vem som behöver en sådan! Hihi ja det er jag...Hihi.
  Har du tittat in hos mig jag har lagt ut et inlägg till er speciellt, kram från Lena

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att du bytte ut elen. Den verkade inte vara farlig att använda. Tänk att du hittade en passande lampskärm. Det blev ju jättebra!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)