torsdag 8 april 2010

Äntligen hemma

Igår kväll kom vi tillbaka till Waterloo. En märklig känsla av att "komma hem" spred sig när vi kom innanför dörren. Det är verkligen fantastiskt hur fort det går att känna sig hemma på en ny plats i ett nytt land. Efter 16 månader är mitt hem min borg! Maken konstaterade att "hem" måste vara där sängen står. Jag tror att det är en ganska bra definition. Och till och med vår säng - en asfaltshård Tempur - kändes ljuvlig att hoppa ner i när vi kom hem vid halv elva. Kylskåpet gapade dock tomt, så någon kopp the med mjölk som jag drömde om blev det inte.

Nu på morgonen bar det av till DelHaize för att handla frukost. Ljummet nybakat bröd, mjölk, ägg och skinka. Blev en himmelsk frukost tyckte både jag och sonen. Maken studsade iväg till jobbet klockan halv sju, stackar. Han hade verkligen behövt en sovmorgon han med!!! Ikväll åker han och hämtar upp hunden på hundpensionatet, så han kommer säkert inte hem förrän närmare åtta. Men då ska jag ha gjort mig till lite, lagat mat och fixat, så att han tycker att det är lite extra trevligt att komma hem! :-)

I övrigt postade jag mina chokladvinster i Ängelholm igår. Sedan handlade jag lite mat och godis som jag skulle ta med tillbaka till Belgien. Jag köpte:
 • Söt stark senap
 • Mrs Cheng's soya
 • bryggkaffe
 • räkost
 • saltlakrits (turkisk peppar, djungelvrål mm)

Men jag glömde...

 • Bostongurka
 • Äpple, kanel och russin-the

Vad sur jag blir! Måste ha haft huvudet under armen tror jag...

Innan vi åkte till Kastrup hälsade jag på mormor och morfar i Helsingborg. Jag blir lika glad varje gång! De är snart 90 år gamla och bor fortfarande själva i en lägenhet. Den här gången hade vi tagit med oss en tårta att festa på. Synd egentligen, för jag hade gärna ätit mormors bullar i stället. Min mormor är en riktig matmor och bakar världens mest underbara bullar, som min mamma har ärvt talang för - men tyvärr inte jag...

3 kommentarer:

 1. skönt att det kändes bra att komma hem.Hoppas att påsken varit härlig i Sverige. Som svar på din fråga så finns det ju naturligtvis både nackdelar och fördelar med att ha flera hundar. Det blir ju så klart 3 gånger så mycket jobb med att ha tre istället för en. Det är svårare att hitta hundpassning när man har flera, men annars tycker jag nog att det är positivr. Hundarna har ut mycket av varandra och har alltid sällskap.

  SvaraRadera
 2. Jag dricker också te med mjölk! (känner ingen annan)Jag väntar spänt på chokladen...:-)

  SvaraRadera
 3. Herregud! INGEN annan som dricker te med mjölk? Det som är så gott!!!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)