tisdag 11 januari 2011

Livet är fullt av val

Detta är tydligen skrivet av en vårdare som i många år tagit hand om döende patienter under deras sista tid. Här sammanfattar han vad patienterna ångrar mest efter ett långt liv…..

1. Önskar att jag hade levt ett liv där jag var sann mot mig själv och inte levt det liv som andra förväntat sig av mig.
Det är mycket viktigt att försöka uppfylla någon dröm. Ögonblicket när du förlorar din hälsa är det försent. Hälsa ger en frihet många inte förstår, tills de inte har hälsan längre….

2. Önskar att jag inte hade jobbat så hårt.
Framförallt män saknar barnens uppväxttid och deras partners vänskap. Ofta behöver man inte den inkomst man tror sig behöva.

3. Önskar att jag vågat uttrycka mina känslor, vågat säga vad jag tycker.
Var ärlig och dina relationer lyfts till en ny hälsosammare nivå. Om du inte vågar säga vad du tycker, för att undvika att bli osams, blir du bitter.

4. Önskar att jag hållit kontakt med mina vänner.Allt handlar om vänskap och kärlek till slut.
Pengar och status har ingen betydelse. (Inte så stor som man tror i alla fall, min kommentar.)

5. Önskar att jag hade tillåtit mig själv att vara gladare.
Många har inte förstått att det är ett val att vara glad, de har fastnat i gamla mönster och vanor. Rädslan för förändring gör dig nöjd. Innerst inne finns längtan efter ett ordenligt skratt och att få vara ”tokig”. När du ligger på dödsbädden är det minsta du tänker på ”vad ska andra tycka”. Hur underbart att kunna släppa loss och le igen, långt innan du dör…..

Livet är ett val, det är DITT val. Välj medvetet, klokt, ärligt och med glädje!!

3 kommentarer:

 1. Så kloka ord....:)

  Vi lever här och nu,och för mig är det viktigt att ta tillvara på de stunder som ger mitt liv glädje....Man väljer hur man kan leva det, utifrån de möjligheter som finns, försöker göra det bästa av det....leva sitt liv,med glädje....:)

  KRAMAR,med ett stort leende på läpparna, cia:)

  SvaraRadera
 2. Mycket tänkvärt. Det ska jag komma ihåg! :)

  SvaraRadera
 3. Oj, det där skulle man behöva ha inristat på armen...

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)