onsdag 26 januari 2011

Löss - så kul! *ironi*

Skulle precis gå och lägga oss. Sonen, dottern och jag - i samma sovrum för maken är borta. Dottern klagade på att det kliade i hårbotten. Faktum är att hon klagat i snart två veckor. Men vi har kollat och kollat, både jag (som måste ha läsglasögon) och maken (med lasersyn) och aldrig sett något. I kväll suckade jag lite när dottern ville att jag skulle kolla igen. Jag kollade ju för fasen i morse. Nu fick sonen titta. Först hittade han inte något. Men sedan kom en mammutlus krypande. Då förstog vi äntligen varför det har kliat så mycket i dotterns hårbotten. Alla teorier om att hon var torr i huden, var överkänslig mot shampo/balsam eller hårspray kan nu med ganska stor sannolikhet uteslutas...

En expresskur med lusmedel som vi hade hemma i förberedande syfte verkar just nu i dotterns hår. Hon är JÄTTENÖJD över att vi hittade de där förbaskade lössen och att hon nu äntligen kunde få behandla dem. Det har ju kliat så förbaskat så länge.

Det här är faktiskt inte första gången hon har löss. Hon hade löss för nästan exakt ett år sedan också. Det verkar vara en följetong på skolan. Inte gör det saken lättare att dottern har låååångt hår som är extra lusklättervänligt.

3 kommentarer:

 1. Åh fy!!!
  Peppar, peppar, ta i trä...
  Jag har klarat mig i skolan coh än så länge har sonen också klarat sig.
  Jag vill inte ens tänka tanken nu när jag har så pass långt och tjockt hår.

  SvaraRadera
 2. Usch och fy! Låter jätteäckligt med löss. Har haft turen att vara förskonad från det. Tycker synd om dottern din. Konstigt att det inte spritt sig till er andra också om hon gått med dem så länge...? Tur i oturen!

  SvaraRadera
 3. AJ då och oj då!

  löss har vi varit förskonade från, tackom och lovom! skönt att kräken är väck nu då!:)
  morgonkram!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)