söndag 9 oktober 2011

Oumberliga Peters sköldpaddor

Jag följer en blogg som heter Oumberligating. Där såg jag så otroligt söta sköldpaddor gjorda av köttfärs, korv och bacon. Inspirerad av Ulv Rödes fina bild var jag tvungen att också testa. Så här såg sköldpaddorna ut innan de gräddades i 200 grader ca 50 minuter.
Råa sköldpaddor.
Och så här såg en färdiggräddad sköldpadda ut. Smakade himmelskt, men hade några smärre skönhetsfel... Jag använde wienerkorv, men det är nog bättre med riktig grillkorv. Sedan hade det varit kul att servera den på ett maffigt salladsblad, men se det hade jag inte något. Hur som helst var det kul att prova. Tack oumberliga Peter för inspirationen!
Färdiggrillad sköldpadda.

4 kommentarer:

 1. Kan inte bli vackrare....och godare...inte ett öga torrt! Sköldpaddsätartrenden bereder snart ut sig och vi blir trendsättare och får kanske göra något Tyskt matlagningsprogram ihop. Vem vet vad framtiden har i sitt sköte?
  Vill bara tala om att jag gjorde en underbart social megakommentar hos dig häromdagen och vips när jag skulle skicka iväg den så "laggade" hela skiten och allt försvann!
  Som du vet så är jag en "konstnärssjäl" och har svårt att upprepa mig, men ska snart göra ett nytt försök!
  Ha en fin Söndag!
  Kram ifrån Oumberlige Peter!

  SvaraRadera
 2. Vilken rolig rätt. Är det något inuti kroppen?

  SvaraRadera
 3. Dunnel, det är köttfärs i kroppen såklart! :-)

  SvaraRadera
 4. Peter: Det får nog vara du som uppfinner och så kopierar jag. Schysst arbetsfördelning tycker jag. ;-)

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)