tisdag 11 oktober 2011

Vem tål granskning?! Vem är felfri?

Jag sitter och fascineras, förundras, förfasas och mår illa av mediedrevet som går kring Juholt. Inte alls så att jag vill förminska hans "miss" med bostadsbidraget. Nej, det vill jag inte alls göra. Men.

Vem är felfri??? Jag tror inte att någon människa kan kandidera till partiledarposter om man medvetet ska gräva fram skandaler eller oförrätter bakåt i tiden. Jag skulle då aldrig kunna bli partiledare... Herregud vad mycket saker som jag inte vill att de skulle skriva om i medierna *blir skär om kinderna*! Tänk om man skulle få läsa i tidningarna om när man fuskade på läxförhöret i biologi på högstadiet? Eller när man råkade hälla i sig ett par drinkar för mycket under studenttiden? Eller när jag var osams med chefen? Eller tänk om de skulle räkna alla gånger jag betalat en räkning för sent? För även om jag för det mesta är väldigt duktig på att betala räkningarna i tid, så finns det naturligtvis gånger jag missat. Och det har alltid funnits en "bra" förklaring till det - jag lovar!

Vad jag funderar på är om journalisterna som fullständigt dissekerar andra människors liv inte själva har en massa skelett i garderoben? Jag är nämligen tämligen övertygad om att de flesta människor har gjort saker som de är mer eller mindre stolta över under sin levnad. Jag tror helt enkelt att det är mänskligt att fela och att vi lär av våra misstag. Vissa misstag är kanske lättare att förklara eller förlåta, men ändå. Journalistiken går mer och mer och mer åt att skriva sensationella artiklar i stället för djuplodande och mer innehållsrika sådana. Det värsta är att jag själv är konsument av denna eländiga journalistik. Det är skrämmande att människan hellre konsumerar "skit" än kvalitet. Jag är förfärad över mig själv.

Och någon endaste liten gång skulle det vara kul att gräva , bara lite, i de värsta journalisternas bakgrund... Jag undrar vad man skulle kunna hitta där. Säkert något som man skulle kunna skriva en jäkla massa skit om. I alla fall om man är sensationsjournalist...

4 kommentarer:

 1. Jag är inte heller flefir!
  Jag fuskade under kemiproven, snattade (och hade ångest efter det i flera år), körde bil utan körkort en gång, betalar ofta räkningar försent, skjuter upp allt det trista till framtiden, är expert på nödlögner och står bara på ett ben när jag väger mig!
  Men jag har aldrig sagt att jag är perfekt!

  SvaraRadera
 2. Ja du...jag är lite motvals där.
  Jag vet inte men ok om Jag skulle bidragsfuska eller snatta nåt i en affär(fast nä faktiskt har jag aldrig ens snattat en godisbit i lösviktsgodiset!;) men en som ska stå för något "rättvise-parti" bör faktiskt enligt min mening inte ha såna skelett i garderoben.
  Det måste finnas folk som är tillräckligt intelligenta för att inte åka på semester till Mauritius på partiets bekostnad, som förstår skillnad mellan rätt och fel,
  och som vet när man har rätt till bidrag eller inte..
  Det blir liksom ingen bra start om man ska bygga ett hus, och låter grund stenen få vara av tvivelaktig kvalitet. Ledare måste föregå med gott exempel.
  Oj det blev långt:)
  Go morgon på dej :)))

  SvaraRadera
 3. gladmymlan: Nä, du är inte motvals alls. Jag håller med dig om att det inte är okej. Vad jag ville komma fram till är att själva journalistiken är så hemsk.

  SvaraRadera
 4. Ja du, journalistiken har ju varit under all kritik bra länge, jag tycker bara det är fokus på hemska negativa gärna otäcka sorgliga händelser, aldrig mycket positivt precis...;( så jag läser inte nyheterna längre! ( juholt historien hörde jag om på radion bara) gomorgonskålen på dej:)!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)