torsdag 1 december 2011

Ett husmorstips i all välmening

För inte så länge lärde jag mina bloggläsare hur man på ett effektivt sätt kan bygga om sin dammsugare för att få ut maximal effekt ur den... Idag har jag ett nytt litet husmorstips!

Den senaste månaden har vår duschstråle med vatten blivit smalare och smalare och hårdare och hårdare. Det finns väl få saker som är så retfulla som att stå under duschen och "jaga" vattenstrålarna, som sprutar åt alla håll utom på ens frusna kropp. Igår var det bara sju strålar av tänkta 100 som det kom vatten ur. Mystiskt eller hur?! Men så bestämde jag mig för att jag nog måste avkalka munstycket. Sagt och gjort. Några minuter senare kom det vatten ur alla hål på duschmunstycket och jag kände mig supernöjd. Idag tog jag min första dusch efter rengöringen. Den bästa, bästa duschen på länge!!! Mycket vatten och MJUK stråle (eftersom allt vatten inte behövde pressas ut med megakrafter ur sju små hål...). Fantastiskt!

Så vad lär man nu av detta gott folk? Jo, vill man ha massor med vatten och en underbart mjuk och skön duschstråle så sa man avkalka munstycket. Det var det hela.

7 kommentarer:

 1. Du får ju snart döpa om dig till en desperat husmor ;)

  SvaraRadera
 2. Gud vad jag garvade åt dammsugargrejen, den var så... tokbra ;)

  Och jag ska genast räkna hål i duschmunstycket och sedan räkna hur många hål det sprutar vatten ur när jag duschar, så jag ser om det är dags för mig att avkalka duschen. Mycket bra tips :)

  SvaraRadera
 3. Husse brukar ha en liten säkerhetsnål med sig när han åker iväg på semester. Hotellduschar brukar sällan ha så många som sju strålar och de spretar för det mesta åt olika håll. Matte uppskattar hans konster för hon gillar också att bli ordentligt blöt i duschen. Kan berätta att dom uppskattade din dammsugarombyggnad... Kramis!

  SvaraRadera
 4. Du är verkligen en källa av goda husmorstips!

  SvaraRadera
 5. Vilken tur att vi har dig och dina kloka tips! Hi hi! ;-)

  SvaraRadera
 6. Jag trodde först att du hade en sån där vridbar dusch, där man kan få olika sorters vattenstrålar. Vi har nämligen en inställning med ett par få men hårda strålar ;-)

  Gillade din dammsugare! :-D

  SvaraRadera
 7. He, he. Man kan aldrig så noga veta med mig... Om det verkligen funkar med avkalkning, eller om man måste vrida på duschmunstycket menar jag ;-)

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)