söndag 18 december 2011

Vintern tur-och-retur

I morse när jag vaknade av att hunden var kissnödig, släppte jag ut honom i trädgården på en lätt snöbeströdd gräsmatta.  Kände att nu blir det väl vinter - äntligen. Men någon bestående snö blev det inte här i Neuenhain. Bara snöblandat regn under dagen. Men hela familjen åkte efter fågelutställningen till Gross Feldtberg och DÄR var det vinter! Riktig vinter. Tänk, fem minuters bilväg och vintern var inom räckhåll. Ytterligare 20 minuter och vi var mitt i smällkalla vintern.
Så här såg det ut i vår trädgård idag.
På väg mot Gross Feldtberg, 900 m över havet.
Framme. Mycket snö är det!
Träden och buskarna är täckta med snökristaller.
Fler än vi känner av den bitande kylan och den isande vinden... Jag log när jag såg skylten.
Och sedan kom vi tillbaka till Neuenhain igen. Lika grönt som vanligt.
Okej, jag erkänner. Det är samma bild som ovan. Men den är verkligen från idag och det såg likadant ut, så varför slösa med ytterligare en bild? ;-)
Men ikväll har det faktiskt börjat snöa igen. Kanske är det snö i morgon bitti? Inte för att jag saknar snö. Jag tyckte det var ganska optimalt med vintern tur-och-retur idag. I morgon ska jag ner till Bad Soden med huden till veterinären igen. En enda lång nedförsbacke. Inte optimalt om det är riktigt halt... Tack och lov har jag vinterdäck. Nya. Men utan dubbar, för det är förbjudet här i Tyskland.

6 kommentarer:

 1. Friktionsdäck är värdelösa! (Anser jag). ;-)

  SvaraRadera
 2. Rättande: Friktionsdäck funkar nog bra där det är kallt och torrt, som t.ex. norra Sverige. I söder (inkl. tyskland) där det är is, mer än snö, ska det vara dubbar.

  SvaraRadera
 3. oj! Som i landet Narnia, när man stiger in i garderoben och kommer ut i ett annat land. Så vill jag ha här, men jag skulle kunna nöja mig med att öppna ytterdörren - bara där fanns snö ...

  SvaraRadera
 4. Ja, jag önskar mig verkligen dubbdäck här. Men som sagt, det är förbjudet.

  Ja, lite som Narnia är det faktiskt! :-)

  SvaraRadera
 5. Så bra att ha flera årstider inom räckhåll samtidigt.
  Hoppas att Buzz mår bra nu.

  SvaraRadera
 6. WOW, vilka kontraster! Perfekt att kunna välja årstid så där fram och tillbaka!

  PS Rudi hälsar att godispåsen han vann hos dig är det absolut godaste godis han nånsin ätit. Det ransoneras hårt här. Han måste utföra svåra trick innan han får en sån knaprig bit. På påsen står det inte alls vad den innehåller. Kommer du ihåg?

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)