torsdag 20 september 2012

Åhhh vilken underbar dag!

 • Hunden ligger ute i solstolen med en pläd över sig och myser. Det är kallt i luften, trots (eller på grund av) den klarblå himlen.
 • Jag träffade en holländska på min morgonpromenad med hunden. Vi har mötts flera gånger. Idag gick vi en lång runda tillsammans och småpratade (på engelska). Hon avslutade med av vi väl kan ta en kopp kaffe någon dag. Tjohooo! Första "hundkontakten" som bjuder på kaffe. Än så länge bara i teorin, men det tänker jag leva på ett tag. :-)
 • Den lilla punkaren till nakenhund är ännu inte såld! Kvinnan som åkte ända från Berlin för att köpa Chinchin blev tydligen totaldizzad och fick åka där ifrån utan hund. Den andra köparen hoppade av på grund av sjukdom. Om två veckor kan jag eventuellt få se honom i Köln igen. He, he.
 • Fattar inte att Chihuahuor alltid ska presenteras med en massa bling och tjafs?!
 • Jag ska åka och titta på en liten chokladbrun chihuahua-valp i helgen.
 • Jag beställde boken om Prager Rattler på Amazon och har nu läst den på tyska. Är man intresserad går det mesta. Fast det var ingen sådär jättekul bok. Dessutom är jag nu tämligen övertygad om att det inte är "min" ras. Jag vill ha en smart hund att gosa med och göra lite trix. Men jag vill inte ha en hund som tigger om aktivering hela dagarna. Det kostade mig ett kennelbesök (i höstas), tiotusen lästa annonser och en bok för 10 € att komma fram till det. Somliga är långsamma som attan...
 • Nu ska jag koka kaffe och käka en miniglasstrut.

18 kommentarer:

 1. Härligt, då fortsätter valpköpar-följetongen här på bloggen! Lite som Dallas, kan man säga. Vi håller tummarna :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag vet inte om man ska skratta eller gråta. Sa du Dallas? Hoppas att jag åtminstone är lika underhållande då...

   Radera
  2. Haha, det var ju en komplimang - alla sitter vi ju och väntar med spänning på upplösningen :)

   Radera
 2. Vem vet, det kanske slutar med att du får en hel hög med nya vovvar ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte just tanken själv. Men nä, då skulle nog maken få psykbryt tror jag.

   Radera
 3. hihi ojoj vilka spännande kapitel du skriver, man vet aldrig vad som kommer ske härnäst ;-))
  Jag har aldrig blivit hembjuden eller ens fått frågan om jag vill komma med mina hundar på kaffe till någon jag mött på promenader ...hm.. har aldrig tänkt på det, kanske borde ta det som en personlig förolämpning egentligen ;-)

  bedårande chokladvalp men roligast av allt att kapitlet om PUNK inte är slut ännu ♥♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lillvalpen är söt. Och PUNK är söt. Kul att ha lite att fnula med. Och så väntar jag ju på Abbas valpar också! :-)

   Radera
 4. Om jag ska vara riktigt ärlig trodde jag inte så mycket på den otåliga köparen som ville köpa ¨
  Chinchin/Punk osedd NU. Säljaren försökte pressa dig att ta honom på hennes villkor, du lät dig inte pressas. Sedan är hunden ändå inte såld - surprise?
  Har säljaren kennel? Pudelkennel? Vad heter den? Finns hennes tikar på bild?
  Undertecknat
  Misstänksam

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, säljaren har en pudelkennel. Det har hon berättat från början. Jag vet att det låter konstigt, men det känns bättre nu än tidigare, även om man visst kan göra den tolkningen som du gör. Det är t o m en rimlig tolkning. Små grejer i vår kontakt som faktiskt gör att jag tror att säljaren är mer seriös än jag kanske hoppades/trodde från början. Till exempel är det inte vrålbråttom att träffas. Hon har talat om att hon vill godkänna mig som valpköpare, precis som jag vill godkänna hunden. Jag har fått bilder på hundens föräldrar, mammans stamtavla (pappan har ingen) mm. Hon har tidigare inte målat upp någon förskönande bild av hundens egenskaper. Hon har tålmodigt svarat på alla mina frågor med stor sakkunskap (om hundar men inte om nakenhundar). Hon har varit ärlig (tror jag) med att hon tagit hit hunden från Danmark åt en uppfödarkollega. Varför berätta en sådan sak annars? Det låter ju inte ens bra. Om man vill gör snabba pengar finns det både snabbare och enklare sätt tänker jag. Men jag kan ha fel. Kanske dags att syna korten i alla fall?!

   Radera
 5. Jag tror att det är meeningen att Punk ska komma och bo hos just er!Men det ska bli spännande att höra vad du tycker om chihuahuan. Just nu verkar du ha en spännande tillvaro ;D.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Chihuahuan kommer att bli lite större än jag hade tänkt mig. Troligen 2,5 kg. Hur stor är din? Bara så att jag har något att jämföra med. :-)

   Radera
 6. Undertecknad misstänksam undrar vad i all världen en uppfödarkollega ska med en blandis till, och varför importera från Danmark? Och varför vill uppförarkollegan inte ha hunden nu när den väl transporterats till Tyskland?
  Har du kollat mamman i hunddatabasen? Den som medvetet producerar blandrasvalpar blir per automatik utesluten ur SKK.
  Jag har trott ända från början att det nog blir du och ChinChin/Punk, men det hindrar ju inte att man funderar över säljaren...
  Är pudelkenneln registerad i tyska motsvarigheten till kennelklubben? Känner tyska pudelklubben till kenneln?
  Så tänker en kriminalromanförfattare vidare...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tur jag har kriminalförfattare på linjen! ;-) En sak som gör att jag inte tror att hon luras är att det var JAG som kontaktade henne sista gången (för att kolla att han VERKLIGEN VAR SÅLD). Inte hon.

   När jag spekulerar över varför hon tog med hunden till Tyskland (för det har jag minsann gjort) tänker jag att hon nog bara att hon inte riktigt tänkte sig för. Hundmarknaden är betydligt större i Tyskland och hon är van att sälja hundar. Chinchin blev inte såld i Danmark, alltså lovar hon sin kompis att sälja den här. Så "enkelt" tror jag det är. Sedan är det ju en blandras, en så kallad Designer-mix, som jag uppfattar varit en medveten avel. Xolos MED päls registreras tydligen inte, men Chinchins pappa är en liten naken en enligt den bild jag sett. Varför han inte är reggad vet jag ju inte. Men, jag kan konstatera att jag vet BETYDLIGT mycket mer om den här hunden än om Buzz när jag adopterade honom... Fast det säger ju ingenting heller. Chinchin kan vara en superhund. Eller inte. Eller bara som hundar är mest?

   Och för att lugna både dig och mig har jag nu skickat mitt 20:e (?) mail till säljaren och rakt ut frågat vad hennes kennel heter och om jag kan få namnen på de ursprungliga uppfödarna i Danmark. Om hon är seriös borde det inte vara något problem att svara. Eller hur?

   Spännande fortsättning följer.
   Daa, da , daa, da, daaaaa....

   Radera
 7. Snabbt svar kom, men namn på kennel (startad förra året), namn på uppfödaren i Danmark mm. Hon kände sig nog lite förolämpad och jag uppfattar att hon är ganska ny i "branschen". Säkert därför hon gjort "misstaget" att hjälpa en kollega och inte i ett tidigt skede presenterat sig mer "professionellt" för mig som potentiell köpare...

  Hon kände sig lurad av sin kollega, eftersom Chinchin måste rakas i ansiktet. Men det är ju inte lurendrejeri. Det är vardag för många kinesägare, så det berättade jag för henne.

  Nu börjar det brännas!

  SvaraRadera
 8. Abercrombie UK last announced its earnings results on Wednesday, August 15th.

  Abercrombie and Fitch UK Co (A&F), through its subsidiaries, is a specialty retailer of casual apparel for men, women and kids.

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)