onsdag 5 september 2012

Svenskfika

Idag var jag i Königstein på "svenskfika". Vi var säkert 15 svenska expatriatfruar som träffades och åt frukost och fikade under närmare tre timmar. Kul! Och så hade det flyttat en tjej till Kronberg (3-4 km bort) som jag gik på högskolan tillsammans med. Snacka om att välden krymper. Känns i alla fall tusen gånger bättre den här hästen än förra. Nu vet jag ju att det gömmer sig lite svenskar både här och där. Bara en kilometer här ifrån (också i Bad Soden) har ett finlandssvenskt par flyttat in. Nu hoppas jag att detta öppnar upp för lite nya äventyr. :-)

Och så svär jag över min feghet, där jag inte köpte "PUNKARN" bara sådär (osedd). Jag är en feg typ, som inte vågar stå för mina val. Usch. :-(

5 kommentarer:

 1. Britt Marie o Rudi5 september 2012 kl. 18:22

  Glad för din skull är jag och har lite kul åt dina ivriga felskrivningar :-)

  SvaraRadera
 2. Vad kul! Det är viktigt med vänner för att orka med livet som hemmafru. (vilket är tristare än de flesta tror)
  Det bor faktiskt två svenskor här i närheten. Men de är "mycket" äldre än jag och vi passar liksom inte riktigt ihop. Fast eftersom min tyska är rätt ok har jag en del tyska kompisar istället.
  Nu kan det bara bli bättre... ;)

  SvaraRadera
 3. Vet inte om det är ngn tröst men detta skriver man i Norge efter en omfattande smuggelhärva av hundvalpar från Östeuropa:

  «Potensielle valpekjøpere må være oppmerksomme når de skal kjøpe valp. En bør ikke akseptere å ta i mot valp på tilfeldige møtesteder som bensinstasjoner, togstasjoner, kjøpesentre og så videre, men be om å få komme hjem til oppdretter for å se på forholdene og hilse på valpens mor. Dokumenter, som for eksempel registreringsbevis, vaksinasjonskort, veterinærattest etc., bør en få seg med en gang, og ikke godta at disse skal ettersendes»,

  Att inte köpa en osedd hund som levereras enl. ovan är att försvåra livet för oseriösa hunduppfödare vars avelstikar lever under fruktansvärda förhållanden. Så länge det finns köpare kommer handeln att pågå. Jag tycker att du gjorde helt rätt!
  www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.8304273

  SvaraRadera
 4. Roligt att tillvaron känns bättre nu. Glad för din skull. Du ska se att du hittar rätt vad det gäller hund snart. Njut av att leta....det är en del av det roliga. Snart hittar du en uppfödare som inte bara vill bli av med hunden så fort som möjligt, utan vill att den ska få det så bra som möjligt!

  SvaraRadera
 5. Du får leka med dessa svenskor, i stället för ny hund så länge... ;)

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)