tisdag 4 september 2012

Jag såg vildsvin!

I morse när jag tog den traditionsenliga morgonpromenaden med Buzz fick jag ta del av en ny upplevelse. Bäst som jag gick där och spankulerade hörde jag hur det rasslade ute i det skördade rapsfältet. Ganska höga "rester" av rapsen finns kvar men jag såg en mörk hund komma springande genom den torkade rapsen. Och sedan kom en till. Och en till. Och en till... De sprang med huvudet lite lågt och på rad. Så brukar inte hundar springa. Nä, just det. För det var inte hundar - det var VILDSVIN! Fem stycken sprang där ute i fältet, kanske 15 meter ifrån mig. Jäklar vad rädd jag blev! Har ju hört att de är riktigt farliga om de känner sig hotade. Vad gör man? Jag sjöng högt, för att de inte skulle bli överraskade av mig och hunden. Och tack och lov är ju Buzz en helt tyst hund. Vi promenerade i väldigt (!) rask takt bort från fältet kan jag säga. Men nu efteråt är jag sur på mig själv att jag inte hade sinnesnärvaro att fotografera dem. Jag hade ju kameran i handen.
Här på fältet sprang de!
Faktiskt första gången i mitt liv som jag haft sådan närkontakt med vildsvin. Vilda svin. Lite häftigt ändå, så här i efterhand.
Dags för trimning igen...
Nu sitter jag och filar på boken. Buzz ligger ute i solen och har det gott. Solen har inte nått hans favoritsolstol ännu, så jag har fixat ett fårskinn dit solen når i stället.
Buzz "gonar" sig i solen.
Och hur blev det med punkhunden då? Jag vet att ni undrar. Han är såld. Och tyvärr inte till mig. Jag är besviken, men överlever ett tag till.

6 kommentarer:

 1. Hugga för vildsvinen, inte visste jag att de fanns så nära en storstad! Och författaren i mig tror inte att vi har hört det sista om ChinChin... men annars kanske du nu i alla fall har sökbikden klarare - de mexikanska nakenhundarna verkar ju väldigt trevliga, och så har de ju denna sanslösa punklook...

  SvaraRadera
 2. Här i våra skogar springer det också omkring en massa vildsvin. Jag har haft turen att inte stöta på dem.
  Om man har en hund med sig och vildsvinen "attackerar" ska man släppa lös hunden - för det är oftast den de är intresserad av att jaga. Sen är det väl bra om man kan klättra i träd eller slår världsrekord i att springa...

  SvaraRadera
 3. Attans också på Punkhunden!
  Vildsvin bor vi mitt ibland, så de är vardagsmat för oss och gudskelov bryr sig inte Rudi ett smack om deras dofter eller bajshögar...

  SvaraRadera
 4. oj vilken upplevelse att möta - inte bara ett - utan fem vildsvin på sin promenad!!
  Hade varit spännande att få höra hur ChinChin var i verkligheten. Hoppas han får det jättebra i sitt nya hem!

  Om det blir någon valp över i Abbas kull (om det nu blir några) (två tikar är tingade) så lovar jag att du får komma å känna och klämma, vela hit och dit, hitta för - och nackdelar, ångra dig och bestämma dig tills du vet om det är en Italienare du vill ha :-)

  SvaraRadera
 5. Åhhhh, tack Olga da Polga! Du vet då precis vad jag behöver! :-)) Nu känns det lite bättre.

  SvaraRadera
 6. Vi är förskonade från "godbitarna" men de lär ska ställa till med mycket oreda i Sverige.

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)