måndag 3 september 2012

Helvetes jävlar! Nu säljs nog Chinchin till någon annan...

Jag skulle åka och titta på den där lilla svarta "punkaren" till hund i morgon. Tågtider, hårklippning, möten, bokskrivande mm, allt har anpassats efter det. Fyra timma med tåg i båda riktningarna skulle det bli - och jäkligt dyra tågbiljetter. Men så intresserad är jag. Precis nu öppnade jag mailen och säljaren undrade om jag kunde lova att köpa honom när vi skulle träffas på tågstationen i morgon. I helgen hade hon fått en köpare som ville köpa honom osedd. Men det kan jag ju bara inte lova. Hur gärna jag än vill... Jag må vara korkad som önskar mig en liten extra hund, men sååå korkad är jag inte. Det handlar ju om en följeslagare i kanske 10-15 år! Åtminstone vill jag ha den där kvarten som jag hade med Buzz... Ja, det var väl kanske inte heller så smart eller seriöst att välja en hund på ett hundhem så där snabbt. Men, jag kan inte förklara det, det kändes bara rätt. Trots att jag i det läget var mer desperat att bara skaffa "en hund" än att skaffa DEN hunden. Det låter så illa nu när jag skriver det, men jag var så ensam där i början när vi bodde i Waterloo att jag helt enkelt behövde sällskap. I första hand handlade då inte om hunden, utan om att få gå på hundpromenader tillsammans med ett gäng expatriatmammor varje morgon. Jag ville tillhöra något. Nu går jag mina hundpromenader för det mesta alldeles ensam - och jag uppskattar det! Och jag älskar min byracka något så förfärligt. Kanske är det också en anledning till att jag vill ha en andra hund. Jag tror att mitt hjärta kommer att krossas den dag han måste lämna oss. Och i sommar har jag ju blivit påmind om att han inte är odödlig.

Och säljaren då, som vill sälja sin hund? Vad ska jag säga. Inte kan jag hindra henne från det. Hon har en angelägen köpare som vill köpa hunden NU, osedd och en angelägen potentiell köpare som måste se hunden först i morgon. För henne är det väl egalt. Bara hunden kommer till ett bra hem och hon får pengarna. Hon kan ju omöjligt veta att jag hade givit det absolut bästaste hemmet ever. ;-) Jag har dessutom haft en vecka på mig att bestämma mig. Egentligen skulle vi ha träffats i Köln i helgen (halva vägen var), men säljaren ändrade sina planer. Inte för att luras, det tror jag inte. Fast, det var ju synd att det inte blev av kan man tycka så här i efterhand.

Jag har fantiserat om den där lilla svarta hunden travandes bredvid Buzz. Skulle det bli bra? Ja, i mina fantasier blev vi ett superteam! Just nu tycker jag förfärligt synd om mig själv och gråter en liten skvätt i smyg. :-(

13 kommentarer:

 1. Men förfasen kvinna, köp hunden osedd, man skaffar ju barn. Inte en aning vad de kommer att bli av dem. I värsta fall får du väl gå till vetrinären....hm...dumt skämt...ni blir säkert ett bra team. Slå till eller köp några meissenkoppar för pengarna istället!
  Kram ifrån Oumberlige Peter!

  SvaraRadera
 2. Jag kan inte säga så mycke, har köpt två av mina små älsklingar osedda och de passar mig som handen i handsken. Den av mina 3 som jag besökte en gång i veckan under 6 veckor han är ingen flockhund :/ Så attköpa valp/hund är som att köpa grisen isäcken, men vet aldrig hur mycke arbete man får lägga ner för att det ska bli som man har drömt om ;)

  SvaraRadera
 3. ååååååååååååååååååååååååååååååå....
  Du får säga henne att du kan ge honom " bästa hemmet ever" ...
  Det kan väl ändå inte vara henne likgiltigt?
  En dag mer eller mindre för ett livsavgörande möte som kan sluta hur som helst kan väl ändå inte vara för länge?? Annars får väl den andre människan ta honom dårå ... vem vet, det kanske är en hemsk människa som inte alls bryr sig om vem lille Punk är ... nä nu blir jag orolig för honom, hon får inte sälja honom till någon hon själv inte träffat! Punkt slut!

  SvaraRadera
 4. Men... har säljaren så brottom att sälja honom att hon inte kan vänta en dag? visar det sig att han inte är den du vill ha så kan hon ju direkt kontakta den andre köparen så kan h*n ju ta honom imorgon. Eller var den köparen bara intresserad av honom om hon fick ta honom just precis i dag? Har du berättat för säljaren hur väldigt intresserad av Chinchin du är, hur mycket du längtat och planerat. Jag tycker h*n borde förstå.

  SvaraRadera
 5. Jo, men på något sätt så undrar jag ju lite vad det är för säljare? Hon som säger att hon säkert tar honom ska komma på onsdagen, dagen efter. Men jag antar att det kanske är lite jobbigt för säljaren att köra några mil till vår mötesplats (som hon själv föreslagit, jag har ebjudit mig att åka hela vägen). För annars borde väl den andra kunna vänta på besked till på tisdagseftermiddagen? Hon kunde ju ändå inte hämta honom tidigare. Är det inte lite mysko ändå?

  SvaraRadera
 6. Hon vill alltså leverera en redan såld hund på stationen. Det får varningsklockor att ringa i mitt huvud. Klart att du måste få se hunden i sin hemmiljö.
  Att hetsa en köpare med en annan är ju ett gammalt trick, om den andra köparen är så intresserad borde de ju klara att vänta en dag till.

  Och är säljaren ointresserad av vem hon säljer till? Hur ska hon kunna bilda sig en uppfattning av dig på fem minuter?
  Det behöver absolut inte vara ngt fel på hunden, men säljaren får inte höga poäng på på min skala över folk jag skulle köpa en hund av...

  Om det nu inte blir just den här lilla svara så kanske det är så att det är en liten mexikan du ska spana efter???

  (Jag ska egentligen inte heller säga ngt, jag slog ju till o tog Nemi av ren utmattning därför att hon var den enda pufftiken i kullen så att jag slapp välja, hon var så liten så att hon var så gott som osedd, det gick i alla fall inte att göra sig ngn uppfattning vare sig om utseende eller temperament).

  SvaraRadera
 7. Men vaddå Köln...då hade du ju kunnat komma hit och hälsa på ju!!
  Jag kan tipsa dig om att det går bussar mellan de stora städerna - vilket ibland kan bli billigare än tåg. Kolla Eurolines nästa gång och jämför priset. De har hållplats vid Kölns "Hauptbahnhof".
  (för seg för att hitta rätt ord på svenska)
  Du gjorde rätt som inte köpte hund per bild. Kanske hon hade tagit pengarna och slängt sig på nästa tåg, medan du stått där med en omöjlig hund som inte alls passar dig. Typ.
  kram!

  SvaraRadera
 8. Nä, minuspoäng till den säljaren i massor blir det från mig. Det verkar oerhöfrt oseriöst att sälja hund på annat ställe än i hemmiljön.
  Men, som de andra också säger, det behöver ju inte vara något fel på Punk för det. Men säljaren får tummen ner från mig!

  SvaraRadera
 9. På något sätt känns inte säljaren oseriös i våra kontakter. Tror mer att hon vill "bli av med honom" så snart som möjligt, eftersom han var lite fööör intresserad av hennes pudeldamer där hemma. Och så vill hon väl ha besked om nu fler är intresserade. Att vi skulle träffas någonstans på mitten är snällt. Hon har ändå inte fött upp hunden och några föräldrar finns därför inte att se. Känner nästan att de vore bättre att se hur hunden klarar stationsmiljön... Hur som helst har jag svarat att jag inte kan köpa honom osedd. Även om det är frestande... :-/

  SvaraRadera
 10. Klokt. Spänningen stiger, skriv en rysare nästa gång!

  SvaraRadera
 11. åh jag har tänkt på dig och Punk och allt runt omkring hela dagen idag!
  Bra att du skrev så till henne. Jag hoppas hon är intresserad av att få en seriöst intresserad spekulant ...

  SvaraRadera
 12. Herregud vad oserigöst. En hund skall
  ses och "eventuellt" säljas i sin hem-
  miljö. Under mina snart 50 år som upp
  födare av chihuahua har aldrig någon
  valp lämnats till någon mäniska utan
  att dom har kommit hem till mig.
  Jag säger också att om det inte
  stämer mellan oss så förbehåller jag
  mig rätten att säga nej. Tack och lov
  har jag lärt mig att "gallra" redan
  på telefon För att beskriva hur knäpp
  jag är så för ca 20 år sedan hade jag
  en liten chokladfärgad krypt hane på
  1,2 kg alla var som tokiga och bjöd
  vadsomhelst förhonom. En vän till mig

  kände en fransk grevinna som "samlade" på små hundar hon hade
  en tjänare till varje hund som gick
  och bar på dom och matade dom med
  kyckling. Hon skulle betala 75.000 kr
  plus resan för mig och hunden..Gissa
  vem jag sålde hunden till.Jo ett
  norskt gammalt par som hade tagit hand
  om misshandlade hundar i hela sitt liv
  fick köpa honom på avbetalning för
  3.000, gissa om han blev en älskad
  hund tyärr med tiden lite väl mullig
  men en lycklig hund med ett hemsnick
  rat kissträd på balkongen när det var
  kallt ute.
  Lycka till i ditt sökande efter dröm-
  hunden.
  Kram från en 73-årig uppfödare med
  bara fyra chihuahua och en petit
  brabancon nu4

  SvaraRadera
 13. With Livestrong Day last week (October 2), Nike Free celebrates its 15-year-strong foundation with the release of the Holiday 2012 Nike Livestrong collection, consisting of running and training apparel, footwear and accessories for both men and women.

  The newly released collection collection includes Livestrong versions of Nike Pro Hyperwarm apparel items for cold-weather training, the iconic Nike Free Run Air Pegasus, and a limited-edition, all-yellow Nike LunarMTRL+ LAF, available exclusively at NikeStore.com to commemorate.

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)