Det är just vad jag köpt! En glassmaskin med inbyggt fryselement. Efter alla goda glassar som jag ätit på min matlagningskurs är det nu dags att själv skrida till verket. Dottern och maken invigde den igår kväll med att göra hallonglass. Mums! Idag efter skolan testade dottern att göra gräddglass med Oreos (amerikanska (?) chokladkakor). Också mums! Själv är jag sugen på att göra kiwisorbé och citronglass.
Är det någon läsare som har något smarrigt glassrecept får ni gärna tipsa mig!
Det här är en av mina favoriter från Allt om Mat från 80-talet;
SvaraRadera2½ dl grädde
2½ dl mjölk
låt småkoka i 10 min
4 äggulor
1½ dl socker
vispa ihop ganska kraftigt
blanda med mjölk/grädde, låt sjuda nån minut, får INTE koka
Smaksätt med 100 gr fin blockchoklad (vit är god) eller 150 gr hallon, låt kallna och kör i glassmaskin. Det här är våra favoriter :-)
Tackar! Ska genast testa!
SvaraRadera