lördag 13 augusti 2011

Rüdesheim am Rhein

Idag tog vi en liten tur till Rüdesheim am Rhein. Rüdesheim am Rhein är en liten stad med nästan 10 000 invånare, belägen längs Rhendalen.Staden har en välkänd turistgata, Drosselgasse, som är en 3 meter smal och 144 meter lång gränd fylld med små souvenierbutiker. Hela staden var för övrigt full med turister och turistbussar. Attrakionerna är i första hand lokalproducerade viner och god mat. Vi hittade tack och lov en supermysig restaurang utanför turistgatan. Där var det lugn och skönt, mysigt och dessutom serverade de riktigt god mat.Ikväll har maken grillat (...) supergoda revbenspjäll från ALDI (en tysk lågprislivsmedelsaffär). Smakade gott trots det låga priset. ;-)Till revbenspjällen drack vi lokalproducerad äppelmust. 6 flaskor kostar 5 Euro och vi kan köpa musten på granngatan.
Även musten är kanongod! Äppelvinet som de också brygger och säljer på samma ställe är inte lika smarrigt, Det är starkt som cider och är väldigt torrt. Inte helt i vår smak.

2 kommentarer:

  1. Åh, jag känner doft en och smaken av äppelmusten...till det priset kan man ju dricka det dagligen, eller hur?

    SvaraRadera
  2. Ett tag sedan vi hördes av nu, blir lite orolig och måste kolla hur du har det! Puh...va skönt ser att livet leker, det gör mig glad!
    Ha en fortsatt fin sommar!
    Kram ifrån din Oumberlige Cyberbloggkompis Peter!

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)