söndag 27 november 2011

Julmarknad på Svenska kyrkan

Igår åkte vi till Svenska kyrkan i Frankfurt och besökte deras fantastiskt fina julmarknad. Det var härligt att få komma dit, höra människor prata svenska och se alla sverigerelaterade varor som bjöds ut i alla olika stånd. Vi (mest jag...) handlade julgodis och julmat.
Svenska julvaror från Svenska kykan.
Det blev två olika sorters inlagd sill, tomteskum, lingonsylt, must, brännvinsost, julost, Polly, tunnbröd, KostaBodas glaslyktor samt två påsar av Blåbands sås på påse (som vi fick som bonus när vi köpte osten). Sedan tog vi en fika och passade på att äta supergoda räkmackor och dricka glögg. Snacka om att jag fick hemlängtan!

7 kommentarer:

 1. Jag tycker mig ana Cloettas skumtomtar på bilden, visserligen ompackade i cellofanpåsar, men de går inte att ta miste på!
  Ha en fin fortsatt Adventsöndag!
  Kram ifrån Oumberlige Peter!

  SvaraRadera
 2. De har julbordsmat på ikea i december...*blink*

  SvaraRadera
 3. Har all mat men saknar dig ändå ;)
  /Y

  SvaraRadera
 4. Ja du Yllan. Vad är mat utan rätt sällskap??? Längtar efter er!

  Oumberlige Peter: Visst är det Cloettas skumtomtar. Fuskigt att packa om dem, men de smakar lika härligt ändå. Under studietiden bodde jag i Linköping. Där kunde man passera Cloettaboden i Gamla Linköping. En stooor påse eller låda med II:sort. tomteskum (eller heter de julskum?) kostade inte många kronor.

  SvaraRadera
 5. Mycket kloka inköp tycker jag. Julmust är ju ett måste liksom! :-)

  SvaraRadera
 6. Var på Cloettafabriken i Ljungsbro i mitten av november och de sålde stora lådor skumtomtar billigt. Köpte inga. Sen fick jag veta att du älskar skumtomtar. Idag har vi ätit lunch på ett ställe där de hade skumtomtar på kaffebordet. Nu är jag också skumtomtefrälst.
  Kram svärmor

  SvaraRadera
 7. Julmust är ju ett måste! Är det så att det inte finns i Tyskland?

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)