måndag 21 november 2011

Linum är INTE tyskt

I förra veckan gick jag in på en av våra små affärer här i byn och köpte en julduk från Linum. Kul, sa jag, att ni har dukar från Sverige här. Linum kommer ju från Sverige säger jag och ler stort. Expediten ler inte. Hon svarar kort att Linum är tyskt. Jamen, säger jag lite lamt, jag tror nog ändå att det är svenskt. Jag känner igen märket hemifrån. Nej. Så var det inte alls enligt expediten.
Julduk från svenska (!) Linum. Nu i triumf på matbordet.
Lite irriterad blev jag, för jag tyckte inte att hon svarade sådär jättetrevligt. Det taggade mig att googla på märket när jag kom hem. Och visst är det svenskt! Svensk design och svenskt huvudkontor. Fast de har ett kontor här i Tyskland också. Men märket är SVENSKT. Så det så. Har nästan lust att gå tillbaka och berätta det. Men så kom jag på att de nog försöker att bara sälja tyska saker i den där affären. Kan ha varit därför hon blev så sur, när jag försökte hävda att duken var svensk. Kanske?! Tänkte inte på det....

Precis som om det har någon betydelse? Men det känns förbaskat bra att få rätt i alla fall. ;-)

5 kommentarer:

 1. Antar att hur stor betydelse det har beror på om man ser det ur din eller expeditens synvinkel...!

  SvaraRadera
 2. Jag skulle också ha haft en väldigt stor lust att gå tillbaka till butiken. Fast kanske googlade expediten också när hon kom hem!

  SvaraRadera
 3. Trist med okunniga expediter som inte tar tillfället att lära sig mer. Kanske borde man tipsa Linum att de borde ha en liten svensk flagga på alla dukar som går på export, eller skiva SWEDISH DESIGN med stora bokstäver på förpackningen.

  SvaraRadera
 4. Åsa: He, he! Ja, för det är ju superviktigt ju! Att det är svenskt menar jag. Framförallt för oss utlandssvenskar som längtar hem. ;-)

  SvaraRadera
 5. Herregud, jag tycker du borde gå tillbaka till butiken. Sådana kärringar gör mig arg, Linum låter ju inte ens tysk!! Tycker att hon ska veta att hon inte bara var otrevlig utan att hon dessutom hade fel. (herregud vilken mening, så många att ;) )
  Hoppas du möter även trevliga affärsmänniskor!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)