söndag 23 december 2012

I Sverige

I fredags lämnade vi hundarna på hundpensionatet. Precis när vi kom till stället släpade och drog en desperat ägare sin goldenretriver in i en hundgård... Hunden visste precis vad det var frågan om - den skulle bli lämnad. Buzz kände dock igen stället och hälsade glatt på innehavaren. Något ledsnare blev han då vi stängde in honom på kontoret för att skriva på alla papper innan vi åkte. Lilla Chinchin lät inte (!) men skrapade desperat på glasdörren. Det är verkligen hjärtskärande att "överge" hundar! Men jag vet att de blir professionellt och vänligt omhändertagna. Med största sannolikhet blir de inte gosade med i alls samma utsträckning som hemma, men det kan man ju inte heller kräva på ett ställe som kanske håller över 30 hundar. Mina två är dock de enda som faktiskt får bo i deras hem. :-) De andra hundarna bor i superfina, välskötta, rena hundgårdar med uppvärmda, upplysta små friggebodar. Alla hundar rastas dessutom enligt speciella rutiner varje dag.
Jag kommer troligen få det där efterlängtade jobbet med att träna en hund i alla fall. Chinchin är nog mer en "hittehund" än jag hade tänkt mig. Inte så väl socialiserad som jag hade hoppats. Dessutom "snappade" han efter pensionatsägaren när hon skulle klappa honom... Till hans försvar (?) kan sägas att han hade fem intensiva dagar på ett nytt ställe i bagaget och min dotter höll honom i famnen. Pensionatsägaren, som ju är van vid hundar, svarade bara att det var hennes fel när jag beklagade situationen. Hon verkade inte ett dugg upprörd, tillskillnad från mig som inombords tuggade fradga ;-)
Jag kommer nog, precis som Åsa Nilsonne skriver, att kunna bjuda på vårens hunddokusåpa - missa inte de inledande avsnitten!
Vi kom till mina föräldrar i Skåne i fredags kväll. Igår hjälpte jag till att flytta möbler, då min morfar nu ska flytta till ett servicehem. Sedan gjorde jag min mormor sällskap när flyttbilen gick. Idag sitter vi uppe på Hallandsås i snöstorm. Vi eldar i spisen, har tänt en massa ljus och bara myser. 

5 kommentarer:

 1. Så klart var det jobbigt att lämna småprinsarna och fara till Svrige så snart efter Chinchins anmomst! Fy så svårt! Ha nu en fin jul och så ser vi också fram emot att få följa era vidare äventyr efter nyår!

  SvaraRadera
 2. Alternativet till det är ju att inte ta en hund och det är väl sämre?
  Det tar ca 14 dagar för en hund att aklimatisera sig. Så det blir väl lite fördröjt nu med er Sverigeresa. Det blir ordning på torpet med Chinchin. Min Esther knep veterinären sist hon fick en vaccination. Tror det hör ihop med viss rädsla och osäkerhet vilket man faktiskt kan jobba bort.
  Var i skåne håller du hus?
  kram till dig
  Fia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är i Förslöv.

   Ja, det blir väl inte precis som att börja från början - men nästan. Sedan gäller det väl att skaffa sig en medveten strategi inför våren. Men de första veckorna tänker jag bara ta det lugnt och sakta med säkert exponera honom för våra vardagliga vanor.

   Radera
 3. Aldrig lämnat de små på pensionat, trodde alltid de fick bo i boxar. Vilket väder vi fått, men vågar väl inte hoppas på en fin vit jul. Regn utlovat här i natt.
  Nog kommer vi att följa dig och Chinchin. Det ska bli en intressant vår, men det kanske kommer gå som en dans bara du får lite tid med honom.
  Önskar dig en riktigt skön och God Jul i Skåne!
  Kram Melodys matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns nog ställen där det är betydligt sämre. Hon som har detta hundpensionat har fött upp hundar i 22 år och har veterinärutbildning. Hon livnär sig på denna verksamhet, så hon är väldigt mån om att göra ett bra jobb. Och jag känner mig lugn och trygg då jag lämnar mina hundar där.

   Radera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)