onsdag 19 december 2012

Läget

Hemma efter två dagar i Sverige. Möttes i dörren av en överlycklig Buzz och en liten blyg Chinchin. Jag var hur spänd som helst. Men det gick över ganska snabbt. Chinchin är precis det där jag hade tänkt mig! Och Buzz har liksom Cesars hund Junior godkänt "inkräktarens" energinivå. De har sovit tillsammans och när jag skulle gå och lägga mig lekte (!!!) killarna i vår säng. Har aldrig sett Buzz bjuda på så mycket lek någon gång! Men när det blev för uppspelta stoppade jag dem. I natt har båda sovit i vår säng. Med makens tillåtelse. :-) Hur lugnt och mysigt som helst.
På förmiddagen har jag varit hos veterinären för en hälsokoll. På Buzz tog vi ett cellprov på benet. Det ser tyvärr misstänkt "cancerigt" ut men ska jag får klart besked när vi kommer tillbaka efter nyår. Just nu mår han bra och det är knappast aktuellt med en operation över julhelgen i alla fall. Chinchin är enligt veterinären kärnfrisk, han har alla vaccinationer inklusive rabies (!) och visserligen är han väldigt tunn i hullet, men det är inte katastrof. Inte skulle jag väl lämna tillbaka ett sådant guldkorn tyckte både hon och hennes assistent? Sedan petade hon ut en mjölktand som satt löst och det fanns tydligen fler mjölktänder kvar längre bak i munnen. Hur är det - brukar det generellt finnas permanenta underlag under mjölktänderna på nakenhundar? Eller riskerar man att de blir tandlösa när mjölktänderna ramlat ut? Nåja, några tänder hade han i alla fall... ;-) Veterinären har i princip inte någon, eller i alla fall bara liten erfarenhet av nakenhundar, så hon kunde tyvärr inte svara på frågan.
Nu ska jag bara bestämma om den lille killen får stanna eller inte. He, he. Måste kontakta hans gamla ägare och göra upp. Tror nog att han får stanna om vi kan komma överens om vissa praktiska detaljer. Visserligen var jag i måndags på väg att bekräfta ett valpköp, men så dök Chinchin upp. Jag får väl acceptera mitt öde - det var helt enkelt meningen att han skulle komma hit. Det tog bara lite extra lång tid...

Vad ska han få heta?

7 kommentarer:

 1. Klart han ska få stanna! Eller...? ;)

  SvaraRadera
 2. :-) :-) :-)

  Hade någon skrivit en berättelse om ChinChins väg till er familj hade redaktören strukit hälften med motiveringen att det var för osannolikt... Och så roligt att Buzz har kul med den lille, så blir det en pluspost även för honom nu på direkten.

  SvaraRadera
 3. Så fin han är lilla ChinChin! Gillar du inte hans namn? Jag tycker det är riktig fint!
  Kram
  Melodys matte

  SvaraRadera
 4. Det brukar finnas permanenta tänder under mjölktänderna även på de nakna. Alla min tre nakna har fått nya tänder. Det är bara Elof som hat väldigt dålig kvalite på sina så han är ganska tandlös vi det här laget, men alla andra har fina kraftiga tänder. Så roligt att dete går så bra med Buzz och Chnchin. Och självklart måste hanju stanna hos er nu, nåt annat går ju inte.

  SvaraRadera
 5. Jag tänkte bara äntligen klickar det!!
  Tror inte jag sett en sån söt nakenfis någon gång.
  Ni får väl suga på namnet :-) finns ju tristare saker och göra hehe
  kramelikram
  Fia

  SvaraRadera
 6. Jippiii underbart att läsa ♥ Jag kan ju bara känna att det är han och du helt enkelt :-)

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)